Leaseleed

Leasecontract opzeggen bij een scheiding?

Geplaatst op

Het opzeggen van een leasecontract is moeilijk en dit weten de meeste mensen met een leasecontract. Toch zijn er momenten waarop je een leasecontract kunt opzeggen, maar zitten hier vaak voorwaarde aan. Bij het overlijden van een persoon wordt een leasecontract vaak ontbonden. Veel mensen denken dat bij een echtscheiding een leasecontract ook wordt ontbonden, maar dit is niet waar. Het ligt echt aan de leasemaatschappij en aan het contract dat je in het handen hebt. Wanneer je een echtscheidingsadvocaat Hilversum inschakelt, kan deze je meer vertellen over het leasecontract. Vaak kun je wel van het leasecontract afkomen, maar moet je hier een afkoopsom voor betalen.

Contract op beide of op een naam.

In tegenstelling tot een hypotheek hoeft een leasecontract niet op twee namen worden gezet. Je kunt dus, als je getrouwd bent of een partnerschap heeft, een leasecontract afsluiten op alleen je eigen naam. Dit betekent dat je partner niet betrokken is bij het leasecontract en dat alle financiële gevolgen van het contract voor jezelf zijn. De echtscheidingsadvocaat Hilversum weet ook dat het leasecontract kan worden overgezet. Zo kan het zijn dat het leasecontract staat op beide namen en dat er bij een echtscheiding het op een naam moet worden gezet. Dit kan echter alleen als de betreffende persoon past in het financiële plaatje van het leasecontract. Als dat niet lukt, ben je samen verantwoordelijk voor de betaling van de afkoopsom voor het leasecontract.

Wat doet echtscheidingsadvocaat Hilversum?

Een echtscheidingsadvocaat Hilversum is een expert op het gebied van echtscheidingen. Deze advocaat zal de scheiding juridisch helemaal met jullie doorlopen. Hierbij maak je met de echtscheidingsadvocaat Hilversum alle nodige afspraken. De advocaat zal hierbij van beide personen de belangen behartigen. De advocaat zal altijd neutraal moeten blijven, omdat jullie samen aan de slag gaan met de advocaat. Er mag geen partij gekozen worden, als alle afspraken zijn gemaakt worden deze verstuurd naar de rechter. Als het niet lukt met een echtscheidingsadvocaat Hilversum, is het ook mogelijk om een eigen advocaat in te schakelen. Zo kan het zijn dat jullie het niet eens zijn met de afspraken en dat je het wilt uitvechten in de rechtszaal.

Gerelateerde berichten

Wij willen scheiden, en nu?

Een scheiding is voor beide partijen altijd vervelend en ontzettend moeilijk. Er komt veel op je af binnen een korte tijd. Je moet keuzes gaan maken...

Lees meer

Echtscheiding: wat gebeurt er met mijn onderneming?

Gaat u scheiden en wil u weten wat er met uw onderneming gebeurt? Neem dan contact op met Van Koutrik Advocaten. Wanneer cliënten voor het eerst een...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden