Leaseleed

Wij willen scheiden, en nu?

Geplaatst op

Een scheiding is voor beide partijen altijd vervelend en ontzettend moeilijk. Er komt veel op je af binnen een korte tijd. Je moet keuzes gaan maken en beslissingen nemen. Maar ook voor de andere partijen is het even moeilijk om die beslissingen te nemen en keuzes te maken. In deze blog lees je meerdere tips en mogelijkheden voor tijdens de scheiding en na je scheiding.

Maak een duidelijke scheidsmelding

Als jij zelf de beslissing hebt genomen om welke reden dan ook te gaan scheiden is het heel belangrijk dat je het duidelijk aan geeft aan je partner. Dit kan namelijk belangrijk zijn in het vervolgproces en met het verweken van de scheiding voor beide partijen. Hoe moeilijk het ook is, is het goed om hier een 1 op 1 gesprek te houden samen met je partner. Het hangt er natuurlijk ook van af op welke manier de scheidingkeuze tot stand is gekomen en met welke redenen.

Ga in een gesprek met een derde persoon

Probeer jullie gesprekken samen te voeren met een mediator erbij. Deze geeft meestal de mogelijkheid en de ruimte om elkaars verhalen rustig aan te horen. Tijdens een mediation kan je veel dieper in de belangen van je partner gaan. Dat kan heel belangrijk zijn omdat je achter een belang altijd een verhaal hebt. Het kan zo zijn dat jullie lijnrecht tegenover elkaar staan maar na het luisteren en verdiepen in elkaars verhaal er toch een oplossing kan ontstaan.

Geen oplossing gevonden, officieel scheiden?

Heb je een geregistreerd partnerschap, ben je getrouwd of wonen jullie samen, dan heb je verschillende scheidingen. Een geregistreerd partnerschap zou de notaris of advocaat moeten beëindigen tenzij je minderjarige kinderen hebt. Bij een huwelijk mag alleen de rechter het huwelijk ontbinden. Als je samenwoont kunnen jullie dat onderling doen tenzij je een contract hebt, dan kan je het beste een mediator inschakelen. Bij mediator Deventer kan je zo een gesprek voeren.

Gerelateerde berichten

Echtscheiding: wat gebeurt er met mijn onderneming?

Gaat u scheiden en wil u weten wat er met uw onderneming gebeurt? Neem dan contact op met Van Koutrik Advocaten. Wanneer cliënten voor het eerst een...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden