Om een eigen bedrijf te starten heeft u een startkapitaal nodig. Dit bedrag leent u doorgaans van de bank. Om een bedrijfsfinanciering te krijgen moet u de bank eerst overtuigen van uw plan: de bank ziet zijn investering namelijk graag terug. In dit artikel leest u een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij het aanvraag van een bedrijfsfinanciering.

Weest bewust van risico’s

Zorg dat u een duidelijk overzicht hebt van alle risico’s waar u tegenaan gaat lopen als nieuw bedrijf. Een valkuil voor ondernemers is dat ze te positief zijn en hierdoor de gevaren uit het oog verliezen. Door de bank te laten zien dat u bewust bent van de risico’s en al een plan hebt om deze te omzeilen kweekt u vertrouwen.

Eigen vermogen

Met het eigen vermogen wordt het solvabiliteitsratio uitgerekend. Hoe hoger het percentage eigen vermogen van het bedrijf is, hoe hoger de solvabiliteit is. Als u meer eigen vermogen in uw bedrijf stopt is de kans groter dat u een bedrijfsfinanciering ontvangt.

Relatie met de bank

Het vertrouwen dat de bank in u heeft is van belang voor het ontvangen van een zakelijke lening. Een bank bekijkt hoe lang u al klant bent, of u altijd uw leningen netjes betaald, of u eventueel relaties bij de bank bent en wat voor persoonlijkheid u heeft.

Stel een realistisch plan samen

Een goed doordacht en haalbaar financieringsplan is cruciaal bij het aanvragen van een zakelijke lening. Het plan moet ondersteunt worden met een up-to-date boekhouding en een duidelijk overzicht van uw boekhouding, aandelenkapitaal, kasstroom en werkkapitaal. Ook uw presentatievaardigheden hebben invloed op de financiering. Hoe meer overtuigingskracht u heeft, hoe eerder de financierders van plan zijn geld te verstrekken. Overtuigingskracht zegt immers ook iets over uw zakelijke vaardigheden en hiermee indirect over uw vaardigheden om e

Voordat u een financieringsaanvraag gaat doen is het van belang om te weten of u hier voor in aanmerking komt. Op Loanstreet.nl kunt u controleren of u recht heeft op een zakelijke lening en direct diverse financiers vergelijken om tot de beste deal te komen. Voor een professionele boekhouding biedt het inschakelen van een administratiekantoor oplossing.