Accountants bieden een breed scala aan diensten aan en kunnen u helpen in elk stadium, van het opstarten tot de groei van uw bedrijf.  Dit artikel geeft u een overzicht van de voordelen van een bedrijf dat gebruik maakt van de diensten van een professionele accountant.

Waarom heb ik een accountant nodig?

Als u net een bedrijf begint, neemt uw accountant de vorm aan van een bedrijfsadviseur. Zij kunnen u adviseren over uw ondernemingsplan en de fiscale aspecten van het registreren van een nieuw bedrijf. Zij helpen u om te bepalen welke bedrijfsstructuur voor u het meest geschikt is. Sommige accountants bieden boekhouddiensten aan, maar als ze dat niet doen of als u dit zelf wilt doen, kunt u hulp krijgen bij het opzetten van handmatige of geautomatiseerde boekhoudsystemen. Misschien heeft u een accountant nodig om u te helpen bij zaken als of het nodig is om u te registreren bij de kvk en de bijbehorende procedures. U kunt ook hulp zoeken bij het budgetteren en voorspellen van de cashflow van een boekhouder, maar ook bij de kredietcontrole en gewoon algemeen financieel advies. Zij kunnen u actuele informatie bieden over algemene of juridische vragen.

Hoe zal een accountant mij helpen?

Accountants kunnen een scala aan diensten aanbieden, van het opstellen van jaarrekeningen tot een volledig beheer. Zij kunnen u helpen bij het organiseren van uw financiën, begeleiden bij het bijhouden van uw boekhouding en zelfs training geven in uw boekhoudsoftware (als ze bekend zijn met de software die u gebruikt). Ze zijn waarschijnlijk hebben gewerkt met andere bedrijven binnen uw vakgebied dus kan ook in staat zijn om u dagelijks advies te geven over het runnen en ontwikkelen van uw bedrijf, zoals het in rekening brengen van geschikte prijzen (die concurrerend zijn) en het houden van controle over uw kosten. Zij zullen ook op de hoogte zijn van de laatste fiscale wetten, voorschriften en deadlines en kunnen u adviseren over hoe u uw bedrijf op de meest fiscaal efficiënte manier kunt runnen, zodat u niet meer betaalt dan u nodig heeft. Zij kunnen ook zorgen voor al het papierwerk en de wettelijke vereisten wanneer u personeel in dienst heeft. Simpel gezegd, accountants kunnen u alle rompslomp uit handen nemen en u laten focussen op wat u leuk vindt, het runnen van uw bedrijf!