Leaseleed

3 tips voor de online banenjacht

Geplaatst op

Sinds de economische crisis voorbij is trekt de banenmarkt weer aan. Wellicht bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging of komt u rechtstreeks uit uw studie en wilt u de volgende stap gaan zetten. Het vinden van een baan online kan door de overvloed aan verschillende functiesomschrijven, websites en kandidaten een lastig proces zijn. In deze blog worden 5 tips gegeven die u kunnen helpen bij het vinden van een baan.

Wees een overduidelijke match

Op het moment dat een bedrijf nieuwe sollicitanten gaat screenen is de kans aanwezig dat dit proces eerst door middel van software gaat: computer zullen zoeken naar bepaalde woorden op uw profiel of in uw cv die overeenkomen met woorden in de vacature. Daarna zal uw cv waarschijnlijk door een recruiter gelezen worden die niet alle ins en outs van de job weet en veel nuances dus niet zal herkennen. Zorg er daarom voor dat uw profiel en cv zo zijn opgesteld dat er gespiegeld staat wat er in een bepaalde functie gezocht wordt. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u bepaalde eigenschappen verzint.

Onthoud dat een cv transparant is

Neem de vrijheid om uw cv of je Linkedin profiel om te gooien wanneer deze weinig resultaat oplevert. Verwijder en voeg bepaalde bullet points toe, gebruik andere termen en verwoord bepaalde gedane functies anders. De juiste vorm is namelijk bijna net zo belangrijk als de inhoud.

LinkedIn is cruciaal

Bijna alle recruiters werken tegenwoordig met LinkedIn. Zelfs wanneer uw cv al is goedgekeurd door een bedrijf zal uw LinkedIn profiel opgezocht worden om te onderzoeken of daar nog extra informatie te vinden is over uw ervaring. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of uw werkgever nog bepaalde eigenschappen van u onderschreven heeft.

Creativiteit en originaliteit, maar natuurlijk ook professionaliteit en dankbaarheid zijn erg belangrijk bij een zoektocht naar een baan. Heeft u nog geen baan gevonden die aansluit bij uw interesses? Kijk dan eens op www.dijkenvanemmerik.nl. Dijk & Van Emmerik helpen bij het ontdekken van talenten, ontwikkelingen en capaciteiten van werknemers door middels van psychologisch onderzoek.

Gerelateerde berichten

Waarom is een videowall een aanrader?

Voor veel organisaties is een videowall best wel een investering. Dus waarom zou je zoveel geld uitgeven, terwijl je bijvoorbeeld ook je presentaties...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden