Leaseleed

3 eigenschappen van een goede projectmanager

Geplaatst op

Als projectmanager maakt u een plan om een bepaald doel te bereiken en voert dit plan vervolgens uit. Het klinkt relatief eenvoudig maar het vergt inzicht en ervaring om projecten succesvol naar uw hand te zetten. Naast voorgenoemde elementen is ook het karakter bepalend of iemand het in zich heeft een goede projectmanager te zijn. In dit artikel worden 3 eigenschappen beschreven die een goede projectmanager bezit.

Flexibiliteit

De werkzaamheden die bij het managen van een project horen bestaan grofweg gezegd uit plannen en structuren. Een project loopt in de werkelijkheid bijna nooit zo als gepland is. Een goede projectleider moet daarom buigzaam zijn: hij of zij moet in kunnen spelen op verwachte of onverwachtse verandering met het einddoel in het achterhoofd. Een project kan langer duren, de deelnemers aan het project kunnen andere meningen hebben of het geoogde resultaat blijft uit. Het is van belang om hier op tijd op in te kunnen spelen.

Bird’s-eye view/Oog voor detail

Een projectmanager moet overzicht kunnen houden en tegelijkertijd alles tot op de puntjes uit kunnen denken. Door beide ‘lenzen’ moet zowel vanaf een insider- als outsiderperspectief gekeken worden. Op deze manier wordt het project als een systeem gezien waarin verschillende factoren zoals de mensen, activiteiten en hulpmiddelen tandwielen zijn die samen de machine draaiend houden. Wanneer de machine niet naar behoren werkt kan er snel en effectief gerepareerd worden.

Gemotiveerd

Als projectmanager bent u naast planner ook de drijvende kracht achter een project. Bij tegenslag is het uw taak om het moraal hoog te houden. Hierbij hoort ook een stukje meelevendheid met iedereen die onderdeel is van het project; blind een einddoel najagen en hierbij geen oog hebben voor de sterktes en zwaktes van het personeel gaat ten koste van de potentie.

Wellicht ziet u deze eigenschappen bij uzelf terug en heeft u de droom zich te ontwikkelen tot projectmanager. Bij Optio.nl wordt u getraind tot een zelfstandige projectmanager. U heeft keuzes uit cursussen op verschillende niveaus, van beginnende tot ervaren projectmanagers.

Gerelateerde berichten

Waarom is een videowall een aanrader?

Voor veel organisaties is een videowall best wel een investering. Dus waarom zou je zoveel geld uitgeven, terwijl je bijvoorbeeld ook je presentaties...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden