Leaseleed

Welke softwaresystemen gebruiken leasemaatschappijen?

Geplaatst op

Software is overal. Elk bedrijf maakt er gebruik van: of het nu gaat om een loodgieter, om een investeringsmaatschappij, een onderwijzer of een autogarage. Het is dan niet vreemd dat ook leasemaatschappijen zoals LeaseLeed gebruik maken van diverse soorten software om op basis van werkbare data een efficiënte bedrijfsvoering te kunnen handhaven. In deze blog geven we een overzicht van software en applicaties die wij op onze verschillende afdelingen inzetten.

ERP systeem

Een van de systemen die wij heel veel gebruiken, is een volledig geïntegreerd ERP systeem. “Wat is een ERP systeem?”, vraag je je misschien af. Een ERP systeem heeft verschillende functies, maar voor ons is het belangrijkste dat het nagenoeg alle losse onderdelen en applicaties die wij gebruiken, samenvoegt in één omgeving. Er zijn verschillende aanbieders van ERP-systemen. Daarom kun je via deze website makkelijk ERP systemen met elkaar vergelijken.

Trackingapplicaties

Om ervoor te zorgen dat we te allen tijde kunnen controleren waar onze wagens rondrijden, dit is nodig om ervoor te zorgen dat we de auto kunnen traceren in het geval van diefstal. We gebruiken hiervoor enerzijds een GPS-zender die ergens op de auto te vinden is en anderzijds een applicatie die in staat is om de bewegingen van de auto te kunnen volgen.

Betalingsapplicaties

Voor het bijhouden van al dan niet achterstallige betalingen, is het belangrijk dat we inzichtelijk hebben wie wanneer de maandelijkse termijn heeft betaald. Hiervoor bestaan verschillende softwarepakketten, maar wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van PayPal Invoicing. Dit biedt ons de mogelijkheid om via het zakelijke PayPal account van het bedrijf te zien wat er binnen komt, wat er uit gaat en wanneer er achterstallige betalingen zijn.

Microsoft Office

Natuurlijk gebruiken we net als bijna elk ander kantoor de programma’s van Microsoft, met name  Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Outlook. Ook deze programma’s werken erg goed samen met ons ERP-systeem wat we in de kop hierboven hebben benoemd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden