Leaseleed

Wat zijn de kenmerken van versleten remmen?

Geplaatst op

Hebt u de indruk dat de remmen van uw auto niet meer optimaal functioneren? Er zijn diverse signalen waarneembaar dat de remmen niet meer optimaal zijn. Wat zijn de kenmerken hier precies van?

Zo herkent u versleten remmen

Een van de meest voor de hand liggende signalen is het piepen van de remmen zodra u het rempedaal indrukt. Dit piepende geluid kan u niet ontgaan en ook de overige verkeersdeelnemers niet. Want iedereen herkent wel de piepende, scherpe toon die waarneembaar is zodra auto’s abrupt moeten stoppen bij verkeerslichten. Hoort u dit signaal continu tijdens het remmen bij uw eigen auto? Breng dan een bezoek aan de garage. Waarschijnlijk zullen de remschijven of remblokken (of beiden) vervangen moeten worden.

Bent u zelf handig?

In dat geval kunt u natuurlijk ook gewoon zelf nieuwe remblokken kopen, wat u aanzienlijk wat geld kan besparen. Remblokken vind je tegen goede prijzen bij www.motor-doctor.nl. In deze onderdelen-webwinkel zijn alle type remblokken, van ieder merk en model vanuit eigen voorraad leverbaar.

Motor-Doctor.nl levert uit eigen voorraad

De juiste remblokken voor uw merk en type auto vindt u in de webwinkel van Motor-Doctor.nl door eenvoudig te navigeren via uw kentekennummer. Vanzelfsprekend treft u in de auto onderdelen-webwinkel Motor-Doctor.nl ook een volledig scala aan overige auto onderdelen: van autobanden tot navigatiesystemen. Alle voorkomende automerken zijn vertegenwoordigd, daarnaast is er een ruime keuze aanwezig van vele leveranciers en fabrikanten. De prijzen zijn altijd concurrerend vanwege dit grote aanbod.

Overige kenmerken versleten e.o. defecte remmen

  • Het valt u steeds vaker op dat u het rempedaal steeds dieper in moet trappen om te kunnen remmen.
  • Het stuur begint voelbaar meer en meer te trillen tijdens het remmen.
  • Remmen verloopt wat met horten en stoten.
  • Het moge duidelijk zijn dat u in dat geval de remmen moet laten controleren, want met slecht functionerende remmen vormt u een gevaar op de weg. Laat daarbij tevens de remvloeistof controleren, werkt deze nl. niet meer naar behoren, dan kunt u zelfs tot de bodem van de auto de rem intrappen, zonder dat de auto remt!

Hoe pakt u het aan? Kijk eens op Youtube

Wilt u meer te weten komen over het uitvoeren van klein onderhoud aan uw auto? Dan mag u het volgende kanaal niet missen op youtube.com. Binnen dit kanaal treft u tal van filmpjes waarbij u directe instructies te zien krijgt hoe u bepaalde handelingen zelf kunt uitvoeren. Zelf iets handiger worden met klein onderhoud kan u flink wat kosten besparen en daarnaast is het verstandig om zelf ook iets te kunnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden