Leaseleed

Wat is het belang van een merknaamregistratie?

Geplaatst op

Een merknaam registreren is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je bedrijf op een goede manier te laten functioneren. Het biedt een basis voor juridische bescherming tegen piraterij. Natuurlijk is het niet een 100% sluitend systeem dus je zult altijd waakzaam moeten zijn, er blijven altijd kapers op de kust. Na zoveel tijd is bijvoorbeeld een bepaalde registratie ook verlopen. Je moet altijd in de gaten houden wat de termijn is van een bepaalde registratie zodat je er op tijd bij bent om een verlenging toe te passen. In deze blog gaan we je vertellen wat de voordelen zijn van een merknaam registratie. Ook leggen we het verschil uit tussen een merknaam registratie en een patent.

Voordelen merknaam registratie 

Neem contact op met https://www.intellectueeleigendom.be, want ze kunnen je helpen met een succesvolle registratie van je merknaam. 

Wanneer we kijken naar de verschillende voordelen van een merknaam registratie, dan valt het op dat het merk beschermd is tegen concurrenten die het willen stelen. Er zijn altijd ondernemers die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, om als het even kan de ontwikkelingskosten te skippen. Dat moet je voorkomen met een registratie. Je kunt een merk laten registreren voor Nederland, de Benelux, Europa of voor heel de wereld. 

Je bedrijfsnaam en merknaam zijn twee aparte dingen. Laat dus je merknaam altijd registreren. 

Wat is het verschil tussen een merknaam en een patent? 

Wanneer we het over een merk hebben, dan gaat het over de naam, een logo of een verpakking van een bepaald product. Bij een patent gaat het over de beschrijving van technische kennis. Deze zou je dus apart moeten registreren. Dat kan trouwens alleen wanneer het ook daadwerkelijk een uitvinding is die nog niet bestaat in de publieke ruimte en ook nog niet gepatenteerd is. 

Door een patent te laten registreren maak je duidelijk dat je bepaalde technische kennis, en de concrete uitwerking ervan in producten, van jou is en dat een concurrent dit niet zomaar mag gebruiken, daar staat dan in veel gevallen een betaling tegenover wanneer de onderhandelingen daarop uitkomen.

Gerelateerde berichten

Voorzie je laadpaal van energie met Delta

Laadpalen zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, vooral voor eigenaren van elektrische voertuigen. Bij Delta begrijpen we...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden