Leaseleed

Wat is hashgraph?

Geplaatst op

Hashgraph is een methode voor computers om informatie op een razendsnelle manier uit te wisselen. Op financieel vlak gezien kan dit grote effecten hebben. Het kan voor meerdere zaken worden toegepast waarvan er een een toepassing als cryptomunteenheid is vergelijkbaar met Bitcoin. Op dit moment staat het concept van Hashgraph nog in de kinderschoenen en wordt uitgewerkt door een grote groep programmeurs die samenwerken om een definitieve vorm uit te kunnen brengen.

Hashgraph heeft naast financiële toepassingen als cryptomunt nog andere mogelijkheden. Deze ‘distributed ledger technology’ van Leemon Baird heeft het zogenaamde ‘gossip protocol’ als basis waardoor dit voor een bijzonder snelle uitwisseling van data kan zorgen. Met deze technologische ontwikkeling kan in feite het fundament van het internet geheel veranderd worden tot een efficiëntere en veiligere omgeving voor data-uitwisseling.

Beter dan Bitcoin

Er zijn enkele eigenschappen van Bitcoin die het opschalen van deze cryptomunt bemoeilijkt. Zo kampt Bitcoin met een energieprobleem. Als de gehele wereld deze digitale valuta zou gebruiken zou men een enorme hoeveelheid energie nodig hebben om de computer te laten draaien welke de berekeningen maken om een veilige transactie te kunnen doen. Hierdoor is deze techniek niet duurzaam en kan op dit moment niet worden opgeschaald zonder drastische ingrepen toe te passen. Doordat Hashgraph gebruik maakt van het gossip protocol kan dit probleem omzeild worden waardoor dit wel geschikt is als mondiaal middel voor een nieuw financieel systeem.

De toekomst

Hashgraph is nog elke dag in ontwikkeling en de mogelijkheden op ICT en financieel gebied kan men slechts naar gissen. Desalniettemin blijft dit een ontwikkeling om in de gaten te houden. Indien het de geruchten waar kan maken dat het de gehele werking van het internet kan omvormen is dit zeer zeker iets om naar uit te kijken. Het kan mogelijk alle aspecten van het huidige internet drastisch wijzigen waardoor mensen persoonlijke, digitale en sterk beveiligde omgevingen kunnen creëren om informatie met elkaar uit te wisselen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden