Leaseleed

Wat is factoring precies?

Geplaatst op

Zelf geen zin om achter je geld aan te zitten? In het MKB gaat er veel tijd verloren met factoring. Die tijd had je ook kunnen besteden aan ondernemen. We nemen je mee door de wereld van factoring en laten je zien wat het voordeel is van deze methode. Kijk met ons mee en doe er je voordeel mee.

Een startup

Een bedrijf opstarten hoeft niet duur te zijn. Hoewel veel experts zeggen dat je geen geld kunt maken als je geen geld uitgeeft. Je moet dus investeren. Een startup oprichten is dus een bedrijf oprichten en daar maak je kosten voor. Maar deze hoeven niet hoog te liggen. Een laptop aanschaffen waarmee je kunt schrijven, foto’s bewerken en een website runnen is een manier om goedkoop te starten. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk tijd besteden aan het ondernemen, want daarmee kom je verder. Om dit laatste te maximaliseren is het slim om de facturatie uit te besteden. Factoring noemen we dat. Het is in feite zo dat je de factuur aan een bedrijf geeft en dit gaat deze factuur voor je innen. Jij hoeft niet te wachten op de betaling, want het bedrijf maakt vaak binnen een werkdag het bedrag van de factuur naar je over. Wel halen ze daar een percentage vanaf, dat noemen ze hun fee. Dat is het bedrag wat ze vragen voor hun diensten en voor het dragen van het betalingsrisico. Als ondernemer heb je deze risico’s dus allemaal niet.

Het proces van aanmelden

Het lijkt alsof het heel moeilijk is om dit voor elkaar te krijgen, maar het is relatief simpel  om je aan te melden. Niet elk bedrijf is hetzelfde. Daarom maak je samen met het factoringbedrijf een plan waarin staat hoe factoring voor jou het meest ideaal ingezet kan worden. Het is allemaal relatief vlot voor elkaar waardoor je weer lekker verder kan met ondernemen.

Startup goedkoper starten

Er zijn een boel dingen die je kunt doen om je startup goedkoper op te starten we willen er graag een aantal met je doornemen waarmee jij je voordeel kunt doen:

  • Geen abonnementen op vakbladen afsluiten, veel staat gratis online
  • Kijk naar goedkope zakelijke tarieven voor internet en telefonie
  • Werk met ZZP-krachten, wanneer je nog niet groot bent als bedrijf. Zo hoef je geen sociale premies te betalen. Om de betrokkenheid van je medewerkers te vergroten is het leuk om ze wel in dienst te nemen als de zaken goed beginnen te lopen. Gratis werk moet je niet aan beginnen, want dan is de prestatiedrang een stuk minder.

Conclusie

Factoring is een mooie manier om een boel werk uit handen te geven. Natuurlijk gaat er een fee af, maar de tijd die je nu extra hebt om te ondernemen betaalt zichzelf wel uit. Zo gaat je klantenbestand groeien en zo ook je omzet!

Lees verder

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden