Leaseleed

Wat is een payroll constructie precies?

Geplaatst op

 

Je hebt de term payroll vast weleens gehoord. Weinig mensen weten eigenlijk niet precies wat dit is. Wanneer je zou zeggen: “Bij een payroll constructie is het payrollbedrijf de juridische werkgever”, zou dit enigszins tekort schieten. Dit klinkt immers veel als een uitzendbureau, waar de nadruk vooral op werving ligt. Bij een payrollbedrijf is dit niet het geval. Als bedrijf werf en selecteer je zelf de medewerkers en het payrollbedrijf bemoeit zich hier niet mee. Vervolgens tekenen de werknemers bij het payrollbedrijf. Via de payroll constructie wordt het payrollbedrijf nu de juridische werkgever van de medewerker. Je kunt dan rekenen op volledige ontlasting. Alle risico’s liggen bij het payrollbedrijf. Het enige wat jij nog hoeft te doen is leiding geven aan de medewerkers en maandelijks een factuur betalen.

Een payroll constructie is ideaal voor verschillende branches

Een payroll constructie zorgt voor minder werkzaamheden van de ondernemer. Dit betekent dus dat de ondernemer meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken. Payroll zorgt voor meer flexibiliteit. Dat is dus erg handig in allerlei branches. Denk aan de zorgsector, de financiële sector of MKB’ers.

Eigenlijk profiteert iedere branche wel van een payrollbedrijf dat de gehele administratieve last op zich neemt. Zo hou je veel meer tijd over voor andere belangrijke zaken, zoals het sociale aspect binnen het managen van je personeel.

Werk voor een goede payroll constructie samen met een echte specialist

Met een goede payroll constructie kun je dus rekenen op ontzettend veel voordelen. Wel is het belangrijk dat u in zee gaat met een echte professional die verstand heeft van zaken. Accord is een zeer ervaren bedrijf wanneer het aankomt op payroll constructies. Klinkt dit voor jou interessant? Neem dan zeker contact op met de professionals van Accord. Bellen kan naar 035 – 524 39 00. Mailen is ook mogelijk naar info@accord.nl. De professionals van Accord helpen je graag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden