Leaseleed

Wat als iemand jouw geparkeerde auto raakt?

Geplaatst op

Niet elk ongeval gebeurt op de weg. Soms kan je auto beschadigd raken op een parkeerplaats of wanneer deze op straat staat geparkeerd. Maar wat moet je nou eigenlijk doen wanneer iemand jouw geparkeerde auto aanrijdt? Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je onmiddellijk actie ondernemen en je autoverzekering claimen voor de schade.

Verzamel bestuurdersinformatie

Als je ziet dat jouw auto door iemand wordt aangereden, vraag de bestuurder dan om uit te leggen hoe het ongeval is gebeurd. Verzamel ook zijn of haar belangrijke gegevens zoals naam, adres, verzekeringsgegevens en telefoonnummer. Noteer ook het merk een kenteken van de auto waar de bestuurder inrijdt. Heb je het ongeval niet gezien? Controleer dan of hij een briefje heeft achtergelaten met zijn of haar contactgegevens. Heeft diegene geen briefje achtergelaten? Kijk dan rond voor getuigen. Misschien dat een ander het wel heeft gezien. 

Maak foto’s van de schade

Maak duidelijke foto’s van alle beschadigde delen van jouw auto. Mochten er ook nog andere voorwerpen in de omgeving beschadigd zijn, zoals lantaarnpalen of verkeersborden, maakt daar dan ook foto’s van. 

Informeer de politie

Neem contact op met de politie en doe aangifte. Door de politie erbij te betrekken, kun je de dader makkelijker identificeren en toegang krijgen tot elke beveiligingscamera die het ongeval mogelijk heeft vastgelegd. 

Breng je verzekering op de hoogte

Degene die de schade heeft veroorzaakt op jouw auto, moet de kosten dekken. Je moet je verzekering op de hoogte brengen aangezien deze jou tijdens het hele proces kan begeleiden.

Begrijp je verzekering

Je hebt misschien veel vragen, zoals tot wanneer je de claim uiterlijk kunt indienen of hoeveel kosten er door jouw verzekering kunnen worden gedekt. De antwoorden op al deze vragen zijn afhankelijk van het type verzekering dat je hebt. Daarom moet je zo snel mogelijk contact opnemen met jouw verzekering. Wellicht dat HVK Stevens je hierin ook duidelijkheid kan geven.

Gerelateerde berichten

Voorzie je laadpaal van energie met Delta

Laadpalen zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, vooral voor eigenaren van elektrische voertuigen. Bij Delta begrijpen we...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden