Leaseleed

Wanbetalers zijn hier bang voor: de ideale deurwaarder

Geplaatst op

Een deurwaarder helpt je om wanbetalers te laten betalen. Er komen een aantal dingen kijken bij een deurwaarder inschakelen. Dit is precies een gebied voor ons, daarom willen we je graag in deze blog een aantal tips geven die je gaan helpen. Lees snel verder.

Gevolgen wanbetaling

Er zijn nogal wat ondernemers die de dupe worden van wanbetalers, klanten die maar niet het verschuldigde bedrag overmaken. Dat kan gevolgen hebben voor je bedrijf, je cashflow wordt lager en het kost tijd om het openstaande bedrag toch betaald te krijgen. Veel ondernemers besteden dit proces uit aan een deurwaarder. En deze methode werkt, want als je in je recht staat, dan zul je uiteindelijk betaald krijgen.

Verschil incassobureau en deurwaarder

Er is een duidelijk verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder, namelijk dat de tweede de wettelijke bevoegdheid heeft om dwangmaatregelen toe te passen, deze maatregelen zijn eerst door een rechter opgelegd. Onder de maatregelen vallen: beslag leggen op loon of salaris en het bevriezen van banktegoeden. Daarnaast kan de deurwaarder tot ontruiming overgaan. Alle werkzaamheden voor het vonnis van de rechter, worden zowel door de deurwaarder als het incassobureau gedaan, denk daarbij aan het sturen van aanmaningen of het sommeren van de schuldenaar om het openstaande bedrag te betalen. Het incassobureau heeft in de fase na het vonnis een deurwaarder nodig om de dwangmaatregelen toe te kunnen passen. Om zaken snel te laten verlopen raden we je dan ook de diensten van een deurwaarder aan.

Kwaliteit

Deurwaarders staan onder toezicht van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Zo checkt ze of gerechtsdeurwaarders voldoen aan de eisen, zoals een jaarlijkse bijscholing. Dit om ze op de hoogte te houden van de actuele stand van de wet.

Social Deal

Deurwaarders zijn net mensen. Wanneer een wanbetaler of schuldenaar niet kan betalen, maar wel mee wil werken. Kan er een deal gesloten worden die met de schuldeiser(s) overlegd wordt. Vaak kunnen mensen niet alles direct betalen, maar wel een gedeelte. Daarnaast is het vanuit maatschappelijk en sociaal oogpunt niet wenselijk dat mensen financieel nog slechter komen te zitten waardoor er helemaal geen betalingen meer mogelijk zijn. Er wordt dan een deal gesloten, juist deze mensgerichte aanpak werpt vruchten af.

Conclusie

We raden je aan een deurwaarder te kiezen die bekend is met de branche waarin je zit. Zo weet je zeker dat het proces vlot verloopt. Een deurwaarder biedt je een stukje verlichting, want je hoeft niet zelf achter je geld aan. Dat is nog wel een van de meest handige aspecten van het in de arm nemen van een deurwaarder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden