Leaseleed

Waarom pechhulp en banden wisselen verstandig is

Geplaatst op

Heb je een auto en ben je er nog niet over uit of je een pechhulpverzekering zal nemen? Houd er dan rekening mee dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Stel je voor dat je onderweg pech krijgt, tegen een vangrail rijdt of je een botsing met een andere auto meemaakt. Op die momenten giert de adrenaline door je lijf en is het wel fijn om op pechhulp terug te kunnen vallen. Daarnaast is het goed om je banden eens in de zoveel tijd te verwisselen. In deze blog lees je waarom pechhulp handig is en op welke manier je langer met je autobanden kunt doen.

Dit is waarom pechhulp handig kan zijn

Pechhulp zorgt ervoor dat je niet voor alle kosten opdraait als je eens pech hebt of zelfs een botsing of ongeluk meemaakt. Pechhulp wordt vaak verzorgd door de wegenwacht. Je kunt het inzetten als er kleine problemen getackeld dienen te worden of wanneer je auto weggesleept moet worden. Kleine reparaties zoals een lekke band, kapotte accu, oververhitte motor en meer vallen onder pechhulp. Maak je zoiets mee? Dan is het wel zo fijn dat de medewerkers van de pechhulpdienst je op dat moment bij kunnen staan.

De wegenwacht kan je zelfs buiten Nederland helpen, dus als je met de auto op vakantie gaat, kun je ze gerust bellen voor hulp in een ander land. Wanneer je buitenlanddekking wil aanzetten, betaal je daar wel wat extra’s voor. Het mooie is dat je de pechhulpverzekering helemaal zelf kunt samenstellen. Kies vooral voor de dekkingen waarvan je denkt dat ze nodig zijn. Als je nooit met de auto naar het buitenland op vakantie gaat, hoef je die optie natuurlijk niet in je verzekeringspakket te kiezen.

Op welke manier kun je langer van je autobanden genieten?

Banden vervangen zorgt ervoor dat je langer van je banden kunt genieten. Experts laten weten dat het voor de banden onder de auto beter is om ze elke 4000 tot 5000 km te laten verwisselen. Het is logisch dat banden naarmate ze meer kilometers afleggen beginnen te slijten. Als je de banden die je onder de auto hebt zitten onderling afwisselt en op een andere positie monteert, doe je langer met je banden aangezien ze dan op meerdere plekken beginnen te slijten en niet op dezelfde plek, waardoor de band minder snel stuk kan gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden