Leaseleed

Waarom je voor gebruikte pallets moet kiezen

Geplaatst op

We vertellen je graag een aantal redenen om voor gebruikte pallets te kiezen. De transportwereld maakt vandaag de dag zoveel gebruik van de palletindustrie dat het niet mogelijk is om alleen maar nieuwe houten pallets te creëren. Op dit moment gaan er meer dan 2 miljard houten pallets in omloop in de transportwereld. De vraag naar bomen is wereldwijd simpelweg te hoog. Door duurzamer om te gaan met pallets help je mee om de grote vraag naar hout te verminderen.

Wat weten we over de wereldwijde palletindustrie?

De meeste palletindustrie-bedrijven bieden gebruikte pallets aan. Dit is een goede zaak om aan de wereldwijde vraag naar pallets te voldoen en dus niet steeds te kiezen voor nieuw hout. Er wordt jaarlijks circa 350 miljoen pallets opnieuw gecheckt en geschikt verklaard om opnieuw te gebruiken. Dit staat tegenover 450 miljoen pallets die nieuw worden gemaakt. Door ook gebruik te maken van gebruikte pallets help je mee om deze verhouding te verbeteren.

Waarom een pallet hergebruiken?

Naast het feit dat het helpt om de druk op het bomen kappen te bestrijden, zijn er meer redenen om te kiezen voor gebruikte pallets.

  • Help mee aan duurzaam gebruik van pallets
  • Het is uiteraard (in de meeste gevallen) voordeliger
  • Gebruik voor meubilair in de tuin

Gebruikte pallets zijn niet veel minder dan splinternieuwe pallets. Omdat herbruikbare pallets moeten voldoen aan de technische en veiligheidseisen zijn deze net zo bruikbaar als dus de gloednieuwe pallets. Elke pallet die gebruikt is wordt uitgebreid geïnspecteerd. De inspectie vindt plaats volgens de algemene voorschriften uit de palletindustrie. Dit is vaak terug te zien aan bijhorende inspectie labels. Op deze manier kun je voor een voordeligere prijs je goederen transporteren. Daarnaast help je mee met het sponsoren van duurzame bedrijven die zich inzetten voor duurzamer gebruik van hout over de hele wereld.

Mocht een pallet afgekeurd worden voor hergebruik, dan hoef je de pallet nog niet volledig af te schrijven en weg te gooien. Zo kun je pallets creatief inzetten om te laten ombouwen tot bijvoorbeeld tuinmeubilair. Pallets zijn uitermate geschikt om te functioneren als tuinbankjes, tuintafeltjes en tuinzitjes. Op deze manier wordt de levensduur van pallets gemaximaliseerd en hoeven we samen wereldwijd minder nieuwe houten pallets te produceren.

Het perfecte pallet plaatje

Wil je zeker zijn dat je maximaal je steentje bijdraagt aan de duurzame palletindustrie, koop dan in bij een palletbedrijf met een recyclebeleid. Op deze manier kun je jouw gebruikte pallets weer inleveren, zodat het betreffende bedrijf aan de slag kan om deze te repareren en te keuren. Zo houden we samen pallets voor de maximale levensduur in omloop.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden