Leaseleed

Waar zijn kwaliteitssokken van gemaakt?

Geplaatst op

Wanneer jij slijtplekken en gaten in je sokken hebt, koop je waarschijnlijk sokken van de verkeerde kwaliteit. In deze blog vertellen we wat over goede kwaliteit sokken en waar je op moet letten bij het kopen van sokken.

Goede kwaliteit

Als we sokken kopen doen we dit vaak bij een actie van bijvoorbeeld ‘3 paar sokken voor een tientje’, maar waarom kopen we niet één goed paar voor dezelfde prijs? Veel mensen geven gewoon niet graag veel geld uit aan sokken. Dit is jammer aangezien puma sokken belangrijke functies hebben. Zij beschermen je voeten tegen kou, nemen vocht op en helpen om beschadigingen aan de voeten te voorkomen. Wanneer je toch voor een duurder paar sokken gaat, moet je wel zeker weten dat ze van goede kwaliteit zijn. Om dit zeker te weten, is het handig om goed op de volgende punten te letten: knellen de sokken? Zijn ze gemaakt van zacht materiaal? Ademen ze? En zijn ze netjes en naadloos afgewerkt?

Materiaal

Met de benoemde punten kan je al een aardig paar sokken uitkiezen. Maar er is nog een belangrijk punt, als je hier oplet weet je zeker dat je niet na twee weken al met gaten in de sokken loopt. Dit is namelijk het materiaal van de sokken. Dit bepaalt de kwaliteit. Wanneer je voor iets duurdere sokken kiest, gemaakt van natuurlijke materialen, heb je hier iets meer aan. Hier krijg je namelijk niet zo snel een gat in. 

Wol & katoen

De betere kwaliteit sokken zijn gemaakt van wol. Het is namelijk bewezen dat deze sokken na veelvuldig wassen langer mooi blijven, dan bijvoorbeeld sokken van katoen. Wol neemt ook beter vocht op. In de zomer zorgt de wol ervoor dat je voeten koel blijven en in de winter warm. Wanneer je wollen sokken niet prettig vindt of als je bijvoorbeeld allergisch bent voor wol, is een katoenen sok een goed alternatief. Katoen houd je voeten koel, ideaal voor in de zomer. Doordat katoen goed vocht opneemt, helpt het ook tegen zweetvoeten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden