Leaseleed

Waar moet ik op letten als ik met mijn leaseauto op vakantie ga?

Geplaatst op

Als je op vakantie gaat met bijvoorbeeld het vliegtuig dan kies je al snel voor een lease auto. Echter zijn er wel een aantal dingen waarmee je op dat moment rekening moet houden. Zo is het niet alleen belangrijk dat je kunt rijden, maar je moet ook goed verzekerd zijn. Lees ook altijd aandachtig het huur of leasecontract door. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Parkeren op de luchthaven in Lissabon

De Airport parking Lissabon is ingedeeld in verschillende prijsklassen. Ze hanteren namelijk een hogere prijs voor een zogenaamde P1 locatie dan bij de P3 locatie. Dit komt omdat de P1 locatie meestal het gunstig gelegen is bijvoorbeeld dicht bij de ingang of uitgang van het vliegveld. Hoe hoger de P klasse is hoe verder je in de meeste gevallen moet lopen. Vaak kun je wel een goedkoop buskaartje kopen voor de afstand tussen de parkeerplek en het vliegveld. Afhankelijk van de P locatie waar jij staat zit hier een prijs aan verbonden. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakantie.

De juiste verzekeringen afsluiten

Het is tijdens het huren van een auto belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit. Zo heb je tijdens het boeken van de vakantie waarschijnlijk ook een reisverzekering afgesloten. Voor de auto kun je ervoor kiezen om WA of All risk verzekerd te worden. Niets is zo vervelend als het krijgen van een ongeluk op vakantie. Je wil dan niet ook nog eens allemaal problemen krijgen over je verzekering. Soms heeft de Nederlandse verzekering ook een kantoor in het buitenland. Dit zou je dus voordat je op vakantie gaat al kunnen onderzoeken.

Parkeren bij Weeze airport

Ook bij Weeze airport parking kun je met een gerust hart parkeren. Je kunt hier normaal parkeren en shuttle parkeren. Met shuttle parkeren word je ook netjes naar het vliegveld gebracht. Je hoeft jezelf dan ook niet meer druk te maken over het wandelen naar het vliegveld. Het is immers jouw vakantie en het is natuurlijk een stuk fijner als je het lekker rustig aan kunt doen. Ook als je weer terugkomt op de luchthaven kun je weer gebruik maken van de shuttle bus. Als je vooraf je parkeerplek reserveert kun je bovendien nog eens profiteren van hoge kortingen. Daarnaast is het mogelijk om ook een pauze tijdens de shuttle rit in te lassen. Echter brengt dit hoge kosten met zich mee. Tenzij het een kiss en fly plek is, daar kun je 10 minuten gratis staan.

Voertuigen Geparkeerd Op Een Verhoogde Parkeerplaats

Wat te doen bij een ongeval

Bij een ongeval moet je altijd direct contact opnemen met de verzekering. Het kan ook zijn dat je eerst contact moet leggen met de verhuurmaatschappij. Vaak hebben zij het telefoonnummer van de verzekering waarbij je bent verzekerd. Het is ook belangrijk om je eigen verzekering te raadplegen. Het kan zijn dat zij ook een bepaalde dekking geven in het buitenland. Het is dus slim om vooraf dit soort zaken goed te regelen. Probeer niet teveel te besparen op de prijs, want dit kan een hoop ongemak geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden