Leaseleed

Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto

Geplaatst op

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar heb je niet het budget voor een splinternieuwe? Er zijn voldoende goede tweedehands auto’s op de markt waardoor je een ruim aanbod hebt om uit te kiezen. Doordat dit aanbod erg groot is en je misschien geen idee hebt waar te beginnen, of gewoon geen merkvoorkeur hebt, lees dit blog dan vooral door voor een aantal nuttige tips. Ben je je auto juist zat en heb je plannen om ‘m te verkopen? Dit kun je natuurlijk zelf doen, of je schakelt Wijverkopenuwautowel in!

 

Bedenk wat je wensen zijn

Natuurlijk heb je een aantal minimale eisen waaraan je nieuwe auto moet gaan voldoen. Moet hij van een bepaald merk zijn of bijvoorbeeld per se airco hebben? Maak van tevoren een lijstje met je wensen zodat je gerichter op zoek kunt gaan. Je kunt vervolgens op internet gaan speuren en zo een route uitstippelen langs welke garages je wil gaan. Door een occasion te kopen bij een autobedrijf heb je namelijk meer zekerheden met betrekking tot garantie en service dan je bij een particulier hebt. Mocht er na de koop iets voorvallen met je auto, dan kun je dit op de garage verhalen. Dit is bij een particulier niet het geval, maar daarom betaal je bij een autobedrijf vaak ook een iets hogere prijs.

 

Houd rekening met kosten

Heb je een auto gezien die je wel bevalt? Maak dan vooral een afspraak om een proefrit te maken! Voor aanschaf is het belangrijk om te weten hoe ‘ie rijdt. Vallen er dingen op aan de auto wanneer je erin rijdt? Hoor je bepaalde geluiden die niet heel normaal klinken? Let goed op zodat je deze dingen kunt aankaarten bij de eigenaar. Als de auto gebreken vertoont is het belangrijk om dit door te geven zodat er eventueel wat aan gedaan kan worden. Onvoorziene kosten als je de auto hebt gekocht zijn natuurlijk nooit leuk. Toch kan je dit nooit helemaal voorkomen. Houd daarom altijd rekening met kosten aan je auto. Je band kan bijvoorbeeld zomaar lek gaan, en deze moet wel vervangen worden. Daarnaast heb je natuurlijk ook de kosten voor het aanschaffen van de auto. Naast het bedrag dat je voor de auto betaalt aan de garage, heb je ook de maandelijkse kosten. Bijvoorbeeld benzine, maar dit is afhankelijk van hoeveel je rijdt. Daarbij komen de kosten voor de verzekering en wegenbelasting. Hoe hoog die zijn is afhankelijk van het type auto en hoe lang je al schadevrij rijdt.

 

Zelf je auto verkopen? Wijverkopenuwautowel!

Wil je nou zelf je auto verkopen en heb je geen zin in het gedoe van garages af gaan, of het maken van afspraken met vreemden die bij je aan de deur staan. Verkoop je auto dan aan Wijverkopenuwautowel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden