Leaseleed

Vlot je woning verkopen kan heel gemakkelijk

Geplaatst op

In de meeste gevallen willen mensen graag snel van hun woning af als deze te koop staat. In deze blog willen we je graag een aantal tips meegeven waarmee het zeker eenvoudig wordt om je oude huis te verkopen om zo een nieuw pand aan te kunnen kopen. Het is erg slim om een makelaar in de arm te nemen. Denk bijvoorbeeld aan: makelaar Naarden. Met de diensten van de makelaar verkoop je snel je oude woning. 

De prijs moet concurrerend zijn

Om je huis snel te verkopen, moet je de juiste prijs bepalen. De reden hierachter is dat, als het ‘goedkoop’ is, je er niet aan zult verdienen. Aan de andere kant, als de prijs te hoog is, zou je niet in staat zijn om veel kopers aan te trekken. Een andere fout waar veel huiseigenaren zich schuldig aan maken, is dat de meesten van hen proberen hun woning zelf te verkopen. Ze geloven dat het inhuren van een professional niet eens nodig is; gewoon een verspilling van geld. 

Voordelen makelaar

Wat ze zich niet realiseren, is dat het in de arm nemen van een betrouwbare makelaar je eigenlijk een hoop tijd, geld en vooral stress bespaart. 

Gezien het feit dat deze mensen belang hebben bij een goede verkoopprijs van het huis, zou dit de makelaar aanmoedigen om de prijs van de woning zo goed mogelijk te bepalen.  

Als je de prijsvaststelling zelf doet, is de kans groot dat je te hoog inzet. Dit is waarschijnlijk de reden waarom je huis langer te koop zal staan. Het is niet omdat er iets mis mee is, feitelijk zijn de potentiële kopers niet bereid om dit hoge bedrag te betalen.

Hoe je het concreet kunt aanpakken

Bel dus gewoon de makelaar op die actief is in de stad waarin je woont of waarin je wilt wonen. Begin een verkennend gesprek en laat bij goedvinden alle checks en officiële zaken  door de makelaar regelen. Dat scheelt je veel tijd en geld. Echter, wees bereid om een commissie te betalen. Laat de prijs van je woning niet te hoog en niet te laag zijn. Een makelaar heeft inzicht in de markt en op deze manier is het gemakkelijker om een goede prijs te bepalen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden