Leaseleed

Verhuizen zonder problemen: zo doe je dat

Geplaatst op

Je hebt een nieuwe woning gekocht en je gaat binnenkort verhuizen, super leuk! Toch moet je wel weten dat bij het verhuizen en inpakken van al je spullen best wat stress komt kijken. Om dit proces iets makkelijker te laten verlopen hebben we voor jou een aantal tips opgesteld. Ben jij al nieuwsgierig? Na het lezen van dit artikel kun jij meteen aan de slag.

Maak een planning 

Begin allereerst eens met het inspecteren van jouw nieuwe woning. Wat moet er allemaal nog gebeuren? Maak een tijdsplanning met een tijdschema zodat je overzichtelijk kunt bijhouden welke activiteit wanneer moet worden gedaan. Als je daarnaast meteen een checklist bijhoudt, kun je inzien wat er al gedaan is en wat niet. Zaken als droogtijden van verfwerk of het wijzigen van je adres bij de gemeente bijvoorbeeld worden vaak vergeten. Een planning geeft jou meer rust en voorkomt een hoop spanning tijdens de verbouwing. 

Meet de openingen van jouw nieuwe woning 

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is om de nieuwe woning goed op te meten. Jouw bed of bank passen misschien wel door de deuropening of trappengat van jouw huidige woning, maar misschien wel niet door die van je nieuwe woning. Bedenk ook vast waar de meubels komen te staan. Past die grote kledingkast nog wel in jouw nieuwe slaapkamer? Door alles ruim van tevoren goed op te meten, voorkom je een hoop stress. 

Label de verhuisdozen 

Wat verhuizen ook een stuk gemakkelijker maakt, is gebruik maken van labels. Door elke kamer apart van elkaar in te pakken en per kamer te labelen, weet jij in jouw nieuwe woning precies waar welke doos naar toe moet. Kleine tip, stop de spullen die je veel gebruikt bovenop zodat je die weer snel kunt pakken. Vermeld ook altijd op de doos of er iets breekbaars in zit. 

Tijd om te verhuizen

Is alles gereed voor vertrek? Dan is het tijd om te gaan verhuizen. Dit kun je doen door een verhuisbedrijf in te schakelen, zij nemen al het werk voor jou uit handen. Overweeg je een verhuizer in te schakelen? Vraag dan verschillende gespecificeerde offertes aan. Het inschakelen van verhuizers is namelijk wel een stukje duurder.  Als je dit liever zelf doet een verhuiswagen huren of aanhanger leasen bij bedrijven waar je machines leasen kunt. Zelf verhuizen is vaak goedkoper en gezelliger, vooral met hulp van vrienden en familie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden