Leaseleed

Verbouwing financieren met hypotheek of krediet?

Geplaatst op

Wie een verbouwing wil financieren heeft grofweg 2 mogelijkheden: financieren met de bestaande hypotheek of met een consumptief krediet. Welke kiest u?

Verbouwing financieren met de hypotheek

Om een verbouwing te financieren kunt u de bestaande hypotheek verhogen. Als u met de verhoging binnen de hypothecaire inschrijving bij het Kadaster blijft, is een bezoek aan de notaris niet nodig. Is hiervoor geen ruimte, dan kunt u een tweede hypotheek afsluiten. Hierbij betaalt u wel notariskosten.

Voor beide opties geldt dat de hypotheek moet passen binnen de huidige hypotheeknormen. Om de verbouwing te financieren met een hypotheek maakt u kosten. Daar staat echter tegenover dat de hypotheekrente laag is. Financiering met de hypotheek is daarom interessant vanaf een benodigd bedrag vanaf ongeveer € 25.000,-

Verbouwing financieren met een consumptief krediet

Een consumptief krediet afsluiten is daarentegen gratis. Ook wordt de lening niet getoetst aan de hypotheeknormen, maar enkel op uw inkomen. De verbouwing financieren met een krediet (naast de bestaande hypotheek) kan hierdoor de voorkeur hebben.

De rente bij een consumptief krediet is hoger dan de hypotheekrente. Een verbouwing financieren met een consumptief krediet is daarom interessant bij een leenbedrag tot ongeveer € 25.000,-. Wat veel mensen niet weten is dat rente van een consumptief dat gebruikt wordt voor de woning, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden