Leaseleed

Veilig werken is gemakkelijk met de juiste middelen

Geplaatst op

Bij de https://www.milieuconcurrent.nl/ vind je de juiste middelen om veilig te kunnen werken met chemische en gevaarlijke stoffen (deze twee gaan meestal hand in hand). We nemen in deze blog er met jou een aantal door. Zo wordt het voor jou een stuk overzichtelijker om deze zaken te bestellen. Dit bedrijf biedt een gemakkelijk online overzicht 

Veilige opslag: oplossingen

Er zijn veel methoden bedacht waarmee het veel makkelijker is om te werken met schadelijke stoffen die het milieu zouden kunnen aantasten. Middelen die te koop zijn, zijn: opslagkluizen, brandstof zuurkasten, lekbakken, gasopslag kluizen. Het is erg belangrijk dat deze voorzieningen getroffen worden, zeker als er bijvoorbeeld eens een keer brand uit zou breken, dan kunnen de gasflessen niet exploderen. Dit laatste zou natuurlijk een groot gevaar voor de brandweerlieden met zich meebrengen. Er zijn nog meer belangrijke punten:

Chemisch afval apart inzamelen

Chemisch afval brengt schade aan het milieu daarom zijn er allerlei voorzieningen nodig om het chemische afval te scheiden van het normale afval zodat er geen verontreiniging plaats kan vinden. We raden je dus ook aan om hier goed naar te kijken 

Werkprocedures milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk werken is het allerbelangrijkste. Wanneer het niet kan dat schadelijke stoffen vermeden worden, dan is het natuurlijk bijzonder essentieel de verschillende voorzieningen te treffen om zo milieuvriendelijke mogelijk te kunnen werken. De milieuconcurrent.nl weet heel veel over de dingen die je nodig hebt om je bedrijf op dit vlak goed draaiende te houden, op een ecologische wijze welteverstaan.

Beschermende kleding

Het is erg belangrijk dat je medewerkers beschermende kleding dragen zodat ze niet gewond raken in het geval van een ongeluk. Er kan altijd een ongeluk gebeuren en jij wilt als werkgever natuurlijk niet dat je dan aansprakelijk gesteld kan worden, Omdat je niet de juiste voorzorgsmaatregelen genomen hebt.

Een uitstekende werkruimte 

Medewerkers moeten kunnen werken in een ruimte waar de ventilatie op orde is en de noodzakelijke afzuigsystemen aanwezig zijn, zodat eventuele schadelijke stoffen weggezogen kunnen worden. Het is ook erg belangrijk dat er aparte plekken zijn waar mensen lopen en weer andere waar de heftruck rijdt. Dit kun je het beste met strepen op de vloer aangeven. Daarnaast moeten mensen niet aan het werk gaan met machines waar ze geen ervaring mee hebben, dus zorg als werkgever er dus altijd voordat de verplichte cursussen gegeven worden. Op deze manier weet je zeker dat jij er alles aan doet om de medewerkers veilig te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden