Leaseleed

Uitleg van het verschil tussen financial en operational lease

Geplaatst op

Als ondernemer wil je logischerwijs in een fijne auto rijden, die goed bij jou en jouw wensen past. Het kan echter voorkomen dat een dergelijke grote uitgave, gewoon nu even niet goed uitkomt. In dit geval kan zakelijk leasen een uitkomst bieden. Zo kun je rijden voor een vast bedrag per maand, zonder dat hier een grote investering aan vast zit.

Er zijn 2 leasevormen die populair zijn onder de ondernemers, namelijk financial lease en operational lease.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen beide of naar de voor- en nadelen van deze leasevormen? We leggen het hieronder verder uit.

Grootste verschil tussen financial en operational lease

Als je kiest voor financial lease dan is, na afloop van het leasecontract, de auto helemaal van jou. Hierdoor kun je direct profiteren van de fiscale voordelen van leasen. Als je kiest voor operational lease, dan moet je er rekening mee houden dat de auto na afloop van het contract weer ingeleverd moet worden. Je kunt dan dus niet profiteren van de fiscale voordelen.

Hiernaast biedt operational lease ook nog 2 varianten, namelijk full operational lease en netto operational lease. De verschillen tussen deze varianten hebben te maken met de reparaties en verzekeringen. Bij netto operational lease is alles bij de maandelijkse prijs inbegrepen.

De grootste verschillen zetten we hieronder overzichtelijk op een rijtje:

Operational lease is te vergelijken met een huurhuis. De auto wordt na de leasetermijn weer ingeleverd. Er gelden geen fiscale voordelen bij deze leasevorm, maar extra kosten kunnen bij deze leasevorm inbegrepen zijn.

Financial lease is te vergelijken met een hypotheek. De auto wordt na de leasetermijn van jou. Je kunt direct profiteren van fiscale voordelen, maar extra kosten zijn voor eigen rekening.

Benieuwd naar de opties? Lees hier meer over het verschil tussen financial en operational lease.

Welke leasevorm past bij mij?

Welke vorm van lease het beste bij jou past, is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Veelal de financiële situatie speelt een rol bij het kiezen van de juiste leasevorm.

Ga je voor minder verrassingen, of wil je liever direct profiteren van fiscale voordelen?

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden