Leaseleed

Twee auto onderdelen die je prima tweedehands zelf kunt kopen

Geplaatst op

Ben je op zoek naar tweedehands auto onderdelen? Dan is het wel handig om te weten welke onderdelen je met of zonder risico tweedehands kunt aanschaffen. Sommige onderdelen zijn tweedehands bijna niet te vinden, waardoor de kans klein is dat je dat soort onderdelen tegen een lagere prijs kunt aanschaffen. Andere auto onderdelen zijn juist weer in grote aantallen op de tweedehands markt te vinden. In deze blog wordt er aandacht besteed aan twee verschillende auto onderdelen die je zonder moeite tweedehands kunt kopen. Het gaat om dit keer om een versnellingsbak en een reservewiel.

Kun je een versnellingsbak zelfstandig vervangen?

Heb je een nieuwe versnellingsbak nodig? Dan kun je die tweedehands een stuk goedkoper aanschaffen, dan wanneer je een gloednieuwe variant koopt en door een monteur laat monteren. Voordat je een tweedehands versnellingsbak koopt, is het belangrijk dat je weet welke soort versnellingsbak in je auto past. Helaas kun je een versnellingsbak zelf niet vervangen. Het is verstandig om dit door gespecialiseerd en geschoold personeel bij een autogarage of werkplaats te laten doen. Je hebt namelijk allerlei apparatuur en gereedschap nodig, voor je deze klus kunt klaren.

Voordat de tweedehands versnellingsbak in je auto gemaakt kan worden, moeten er bepaalde onderdelen zoals aandrijfassen losgemaakt worden. Verder moeten de dynamo, airconditioning en waterpomp bijvoorbeeld ook uit je auto gehaald worden, voor de tweedehands versnellingsbak erin gezet kan worden. Om ernstige schade en fouten te voorkomen, kun je dit het beste door een professional laten doen.

Een tweedehands reservewiel is zeker de moeite waard

Een onderdeel wat je wel makkelijk tweedehands kunt kopen én zelf kunt monteren is een reservewiel. Een reservewiel is altijd handig om bij je te hebben. Stel je voor dat je een lekke bank of zelfs een klapband krijgt, dan kun je er met het reservewiel voor zorgen dat je toch veilig thuiskomt. Wanneer je een reservewiel inzet en je de andere band niet laat maken of moet weggooien, is het wel zo fijn om opnieuw een reservewiel te kopen, zodat je de volgende keer weer goed voorbereid de weg op gaat.

Wanneer je een tweedehands reservewiel koopt, is het belangrijk dat je het juiste type wiel en de juiste maat voor je auto aanschaft. Dan weet je zeker dat het wiel past. Geef het merk en het type auto door en bekijk of ze voor je auto ergens een reservewiel in de tweedehands verkoop hebben. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden