Leaseleed

Tips voor het uitkiezen van de beste leaseovereenkomst

Geplaatst op

Bij een zoektocht naar een leaseauto zul je vast afvragen waar je eigenlijk precies moet beginnen met zoeken. Er zijn namelijk tal van opties en elke leaseauto kan weer bestaan uit een andere overeenkomst. Om de juiste keuze te maken is het een kwestie van het hanteren van de juiste kaders. Door overzichtelijk alle voor- en nadelen naast elkaar te zetten kun je de beste keuze maken. Om dit stap voor stap voor elkaar te krijgen hebben we de beste tips voor je op een rij gezet. 

Alle kaders opzij

De eerste stap is om open te denken en te kijken naar alle mogelijkheden. Je kunt dan kijken naar aspecten die jij het belangrijkste vindt in een leaseauto. Wat voor routes ga je voornamelijk rijden en heb je veel ruimte of weinig ruimte nodig? Door jezelf dit soort vragen te stellen kun je een select aantal leaseauto’s uitkiezen. Ga vervolgens over naar de randzaken. Zoals de aanwezigheid van airco, de kleur en wil je een benzine, diesel of elektrische auto.

Budget bepalen

Nu je een select aantal favoriete auto’s hebt, kun je vervolgens gaan kijken naar je budget. Een leaseovereenkomst bestaat meestal uit een meerjarig termijn. Let hierbij op dat dit invloed heeft op de prijs per maand. Maak voor jezelf een toewijding voor welke termijn je van plan bent de auto te gaan leasen. Wanneer dit vaststaat kun je het budget hierop aanpassen. Vervolgens kun je de kosten van het bepaalde termijn van alle leaseovereenkomsten naast elkaar gaan leggen.

Criteria lijsten maken met flashcards

Een auto heeft tegenwoordig veel aspecten. Van brandstoftype tot de diverse audio-instellingen van het geluidssysteem. Om overal rekening mee te houden raden we aan om per aspect een criteria lijstje te maken. Per auto kun je vervolgens alles naast elkaar zetten. Om dit handig en effectief te doen raden we het gebruik van flashcards aan. Ze zijn goedkoop en snel online te bestellen. Je kunt alle aspecten opschrijven en eenvoudig naast elkaar leggen. Zo kan je elke leaseovereenkomst tegen elkaar afwegen. Zo kan je de beste leaseovereenkomst kiezen die bij je past.

Gerelateerde berichten

Voorzie je laadpaal van energie met Delta

Laadpalen zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, vooral voor eigenaren van elektrische voertuigen. Bij Delta begrijpen we...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden