Leaseleed

Tips voor het plannen van een sportevenement

Geplaatst op

Je wilt een sportevenement organiseren, maar dat heb je of nog nooit gedaan, of het is alweer een hele tijd geleden. Een evenement zijn kan goed voor het imago van je bedrijf. De kans is groot dat je je afvraagt waar je moet beginnen. Veel organisatoren lopen tegen dezelfde uitdagingen aan bij de voorbereiding. In deze blog lees je daarom tips voor het organiseren van sportevenement.  

Visuals en ontwerp 

Het is belangrijk om de deelnemers zoveel mogelijk leden te geven om jou evenementen herinneren. De combinatie van een mooie website en een verbluffend evenement zal meer mensen aantrekken en behouden. Zorg dat op het evenement jouw merknaam vaak terugkomt. Bijvoorbeeld op tenten, spandoeken, vlaggen en bedruk sportshirts met jouw logo. Een evenement met een duidelijk merkimago zo lang in het geheugen blijven hangen van de deelnemers. 

Zoek een sponsor 

Het organiseren van een evenement kan erg duur zijn. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een sponsor. Naast de financiële steun, zullen sponsoren je helpen om nieuwe relaties te creëren. In ruil voor een deel van hun promotie op het evenement, heb je waarschijnlijk meer mogelijkheden tot advertenties, betrokkenheid, deelname en wat extra handen voor de dag. 

Verzekering 

Niet de meest leuke taak, maar toch een essentiële. Lees de gezonds- en veiligheidsregels om erachter te komen wat nodig is op jouw evenement. Het is ook belangrijk om deelnemers een aansprakelijkheidsverklaring te laten ondertekenen wanneer ze binnenkomen, ter dekking van letsel of schade.

Kleine prijzen

Kleine gebaren, zoals het krijgen van een T-shirt of een medaille, doen het altijd goed. Het is een leuke manier om deelnemers het gevoel te geven dat ze iets hebben bereikt en biedt kansen om veel foto’s te maken (wat goed marketingmateriaal oplevert). Neem genoeg tijd om je medailles, T-shirts en trofeeën te maken.

Gerelateerde berichten

Autoverzekering vergelijken, ontdek welke polis het meest geschikt is voor jou

Het vinden van een goede autoverzekering is van vitaal belang om je auto en jezelf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen op de weg. Maar met...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden