Leaseleed

Tips voor het kiezen van een nieuwe auto

Geplaatst op

Bij het kiezen van een nieuwe auto komen veel dingen kijken. De auto moet bij je werkzaamheden passen en bij de voorkeuren die je hebt. Ook moet er rekening gehouden worden met de wegenbelasting en de onderhoud. Elk type auto heeft een ander onderhoud nodig. Een Audi onderhoud is bijvoorbeeld anders dan de onderhoud van een Toyota. .

De grootteDe grootte van je auto is belangrijk. Rij je bijvoorbeeld vaak in een drukke stad dan is een kleinere auto wellicht handig. Ook het aantal passagiers dat je meeneemt speelt een rol in de grote van de auto. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt dan is een auto met 5 deuren handiger om te kiezen dan andere auto’s met 3 deuren.

Energielabel

Door een energielabel weet je hoeveel de auto uitstoot. Als je een auto koopt dat erg onzuinig is en veel uitstoot dan sta je wellicht vaker aan de pomp om te tanken dan een auto die dat niet heeft.

Rijcomfort

De auto moet natuurlijk prettig rijden. Door een proefrit kom je er al gauw achter hoe de auto rijdt. Als dit niet als prettig wordt ervaren of te groot is het handig om niet voor de auto te kiezen maar voor een ander model.

Transmissie

Ieder heeft een andere  voorkeur wat betreft de transmissie. Soms is die keus bepaalt door de situatie waarin zich de bestuurder vaak bevindt. Als iemand vaak in de file staat dan is het logische dat er gekozen wordt voor een automaat. Dit zorgt voor minder handelingen in het verkeer zoals het steeds indrukken van de koppeling.

Iemand die minder vaak stil staat en vaak lange afstanden rijdt kan kiezen voor een schakel. Dit is vaak zuiniger voor de auto en bij een motorprobleem zijn de reparatiekosten vaak aan de lagere kant dan een automaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden