Leaseleed

Tips om een incassobureau uit te kiezen

Geplaatst op

Hoewel er slimme manieren zijn om het incassoproces te vermijden, moet je soms een professional inhuren. Je hebt immers een bedrijf te runnen en het omgaan met wanbetalers kost tijd en geld. Niet elk incassobureau is gelijk en niet elk bureau is geschikt voor je unieke bedrijf. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het selecteren van een incasso advocaat.

Doe onderzoek

Incassobureaus zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde vormen van incasso. Sommigen blinken bijvoorbeeld uit in het aantrekken van fondsen van grote bedrijven, terwijl anderen het goed doen met kleine bedrijven of thuiswerkers. Zoek uit met wat voor soort debiteuren het incassobureau het vaakst te maken heeft en wat voor soort bedrijven het bedient.

Werkgebied

Helaas vluchten debiteuren soms de stad uit. Om deze praktijk te bestrijden, maken goede incassobureaus gebruik van wat bekend staat als “skip tracing”, wat betekent dat zij gebruik maken van en toegang hebben tot verschillende databases die hen in staat stellen om een debiteur te vinden die geen verzendadres heeft achtergelaten. Dit is vooral belangrijk als je persoonlijk contact hebt opgenomen met je debiteur en routinematig bent genegeerd.

Verzekering

Hoeveel onderzoek je ook doet, er is altijd de mogelijkheid dat een incassobureau agressieve tactieken gebruikt of dat de debiteur het gevoel heeft dat het bureau slecht heeft gehandeld. In deze gevallen kan de schuldenaar in rechte optreden. Of je de zaak nu wint of niet, je wilt er zeker van zijn dat je niet aansprakelijk wordt gesteld voor het inhuren van een incassobureau. Ontvang een bewijs van verzekering van je incassobureau voor het geval je debiteur jullie allebei aanklaagt.

Vergoeding

Als je eenmaal een paar incassobureaus hebt gevonden die voor je bedrijf kunnen werken, is het tijd om te kijken naar de kosten. Hier is het vermeldenswaard dat de manier waarop agentschappen kosten in rekening brengen voor hun diensten zeer verschillend kan zijn en dat je degene moet kiezen die het beste bij je past. Een ding om in gedachten te houden is dat je hoogstwaarschijnlijk niet het totale bedrag ontvangt dat je verschuldigd bent. Het omgaan met debiteuren kan frustrerend, traag en mentaal belastend zijn. Het kan je financiële middelen uitputten. Wanneer je geen ander optie hebt, kun je het beste een incassobureau inhuren in plaats van je debiteur niks te laten betalen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden