Leaseleed

Tijd voor een nieuwe auto? Welk type lease is het meest geschikt …

Geplaatst op

Het nieuwe jaar komt weer om de hoek kijken en dit is de meest ideale tijd om een nieuwe auto aan te schaffen. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto leasen in plaats van te kopen. Het geeft je een mogelijkheid om nieuwere auto’s te rijden die je zelf anders niet zo snel zou kunnen betalen. De meest populaire vormen van leasen zijn private lease en shortlease. Mensen kunnen vaak de verschillen tussen deze twee vormen niet onderscheiden. Ondanks dat beide leases veel met elkaar overeenkomen, zijn er toch wel een paar verschillen te onderscheiden die zeker meegenomen mogen worden.

Overeenkomsten

In beide gevallen blijft de eigenaar van de auto de leasemaatschappij waar de desbetreffende auto geleased wordt. Bovendien zul je een auto bij zowel privaat als short lease voor een vast bedrag per maand gedurende de afgesproken periode rijden. Hierbij kan de benzine vaak nog wel een bijkomend bedrag zijn dat je bovenop het lease bedrag moet betalen. Dit is natuurlijk ook weer afhankelijk van het aantal vrije kilometers dat je afspreekt.

Private lease

Bij veel leasemaatschappij is private lease mogelijk wanneer de auto vanaf een periode tussen 24 tot 60 maanden geleased kan worden. De daadwerkelijke contractduur wordt van te voren afgesproken.
Zo kan je bijvoorbeeld afspreken dat je voor 48 maanden de Peugeot 108 gaat leasen. Maar, als jij je contract eerder wil laten ontbinden dan de afspraak was, zul je een forse boete moeten betalen. Dit is een risico waar je rekening mee moet houden. Je moet een bepaalde zekerheid hebben dat je de auto dus ook echt voor deze periode wil en kan leasen.

Shortlease

Bij short lease zit dit wel anders. Ook hier spreek je met de leasemaatschappij van te voren de contractduur af, maar dit contract is vaak maandelijks opzegbaar. Je mag dus zelf bepalen wanneer de huurovereenkomst beëindigd wordt. Mocht het dus voorkomen dat je de auto toch niet meer wil of kan leasen, loop je in dit geval geen risico. Bovendien kun je al een auto huren vanaf 1 maand.

Al met al, zou je kunnen stellen dat de verschillen tussen de twee te herleiden zijn naar de huurovereenkomst. Hierdoor verschillen ze in het risico dat het met zich meebrengt en de maandelijkse kosten die het op lange termijn met zich mee kan brengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden