Leaseleed

Shortlease: All-inclusive, je hoeft alleen nog maar te tanken

Geplaatst op

Wat is shortlease? Bij short lease, die nieuwste vorm van leasen, hoef je in principe helemaal niks voor jouw auto te betalen. Het enigste dat jij moet doen is tanken, that’s it. Maar voordat je een auto leaset, is het belangrijk om te weten wat voor een auto. Er zijn veel zaken die invloed hebben op het kiezen voor een speciaal merk of model. Natuurlijk wil je een auto dat het beste aansluit op jouw wensen tegen een lage prijs. Dat brengt je tot de volgende vraag. Kies jij voor diesel of benzine? Dit is eigenlijk best wel een moeilijke vraag, want dit is volkomen afhankelijk van jouw situatie. Bij VWP shortlease word je zo goed mogelijk geadviseerd bij het kiezen van jouw nieuwe leaseauto. Jouw situatie wordt goed bekeken en alle mogelijkheden worden naar boven gehaald. Uiteraard wordt er bekeken wat voor jou het meest voordelig is. Weet je niet welke auto je moet kiezen? Bekijk eerst een even voor welke soort brandstof je kiest. Deze keuze heeft invloed op hoeveel jouw eigen bijdrage gaan zijn.

Wat houdt all-inclusive in?

Wanneer je een auto koopt, moet je normaal gesproken rekening houden met heel wat kostenposten. De kosten voor de aanschaf van de auto, afschrijvingskosten, onderhoudskosten, belasting en natuurlijk ook de brandstofkosten. Kies je voor shortlease? Dan vallen er een heleboel kosten van af. Je hebt niet meer te maken met de aanschaf kosten, de belasting wordt voor je betaald en ook de afschrijvingskosten en de onderhoudskosten. Wat moet je dan wél betalen? De brandstofkosten. Je betaalt aan de leasemaatschappij, zoals VWP, een maandelijks vast bedrag. Daarbij betaal je de brandstofkosten er nog bij, geen extra kosten dus. Heb jij al gekozen voor welk soort brandstof je wilt gebruiken? Denk verstandig, de brandstof bepaald hoeveel jij extra bijbetaald.

 

Met een dieselauto krijg je te maken met iets hogere vaste kostenposten dan voor wanneer je kiest voor een benzineauto. Dit heeft enkele redenen. Een van deze redenen is dat de kosten van de keuringen iets hoger liggen en doordat je hogere belasting hierover betaald. Daarbij betaal je motorrijtuigenbelasting over elk vervoermiddel dat meer dan 0 gram CO2 per kilometer uitstoot. De hoogte van de motorrijtuigenbelasting hangt af van een aantal factoren. Deze factoren zijn: het type voertuig, het gewicht van het motorrijtuig en het type brandstof. Eigenaren van zware auto’s moeten bijvoorbeeld meer belasting betalen dan eigenaren van lichte auto’s, omdat zij het wegdek meer belasten. In de meeste gevallen zijn dieselauto’s zwaarder dan benzineauto’s waardoor je daarvoor meer motorrijtuigenbelasting betaald. Kies je voor shortlease? Dan is de belasting inbegrepen bij het totale maandelijkse bedrag. Dit maandelijkse bedrag kan overigens wel hoger zijn, kies dus verstandig.

De voordelen van diesel

De brandstofprijzen voor dieselauto’s lig in Nederland lager dan de prijs voor benzine auto’s. Daarnaast kan je met een dieselauto meer kilometers rijden uit één liter brandstof. Het is dus mogelijk te besparen op de brandstofkosten met een dieselauto. Nog een voordeel is dat de dieselauto voordeliger is wanneer je extra kosten van, bijvoorbeeld, belasting kan heffen met een goedkopere brandstofprijs. Dit het een omslagpunt. Het omslagpunt kan je berekenen aan de hand van de eigenschappen van de auto, de looptijd van de shortlease en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden