Leaseleed

Met een lease auto op vakantie gaan: wat zijn de regels?

Geplaatst op

Er zijn veel mensen die voor hun werk een lease auto hebben. Dat is natuurlijk erg fijn aangezien je hierdoor zelf geen auto hoeft te kopen. Ondanks het feit dat je geen auto hebt gekocht, kun je toch in een gloednieuwe auto rijden. Dit is voor mensen die het belangrijk vinden om een mooie auto te hebben erg handig. Zo kun je bijvoorbeeld met de meeste leasecontracten vaker van auto wisselen dan je zou doen wanneer je iedere keer een nieuwe auto moet kopen. Het is wel van belang om er rekening mee te houden dat je vaak veel moet betalen om in een lease auto te rijden.  

De regels voor een lease auto 

Het is niet voor iedere lease auto hetzelfde, maar bij de meeste bedrijven is het gewoon toegestaan om met je lease auto op vakantie te gaan. Dat is erg fijn voor de meeste mensen aangezien de lease auto soms de enige auto is die ze hebben. Daarom zou het erg vervelend zijn als zij deze niet mochten gebruiken om naar hun vakantiebestemming te rijden. Het is wel van belang om goed na te denken over de afstand die je tijdens de vakantie gaat afleggen. Er zijn veel leasecontracten waar in een maximaal aantal kilometers staat wat je in één jaar met de auto mag afleggen. Als je op vakantie gaat met de auto zul je waarschijnlijk een grote afstand gaan afleggen en daarom is dit vooral een punt waar je rekening mee moet houden wanneer je met een lease auto op vakantie gaat. Er zijn natuurlijk nog een hoop andere dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op een vakantie, maar dit zijn niet specifiek dingen die anders zijn voor een lease auto.  

Voorbereiding voor je vakantie 

Wanneer je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan, is het van belang om je hier goed op voor te bereiden. Zo zorg je ervoor dat je tijdens de vakantie niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is bijvoorbeeld slim om je te verdiepen in de regels van het land waar je naartoe gaat. Sommige regels zullen hier wellicht anders zijn dan in Nederland. Er zijn bijvoorbeeld landen waar het verplicht is om een blaastest in je auto te hebben. In Nederland hoeft dit niet, maar in landen als Frankrijk is dit verplicht. Als je dit soort zaken niet goed voorbereid kan je een boete opleveren en daarom is het van belang om je te verdiepen in de wetten en regels van je bestemming en de landen waar je doorheen rijdt.  

Op vakantie met de fiets 

Wanneer je van plan bent om je fiets mee te nemen op vakantie, kun je een fietsendrager 3 fietsen bestellen. Dat is erg handig aangezien je hierdoor alle fietsen van je gezinsleden mee kunt nemen op vakantie. Dit is met een normale fietsendrager een heel ander verhaal. Daar is dat vaak niet mogelijk mee. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden