Leaseleed

Jarenlang rijden met je vrachtwagen

Geplaatst op

Als je een vrachtwagen hebt is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Je wilt onderweg natuurlijk niet met pech langs de weg komen te staan en je wilt al helemaal niet in een ongeval terecht komen. Het is daarom belangrijk de staat van de vrachtwagen zelf goed in de gaten te houden. Ook moet je de vrachtwagen regelmatig laten keuren. Zo blijft de vrachtwagen mooi en kun je er jarenlang met plezier mee rijden.

Dit kun je zelf doen

Er is een hoop wat je zelf kunt doen om er voor te zorgen dat je veilig kunt rijden met je vrachtwagen. Let er voor je weg gaat altijd op of al je lichten werken, of alle deuren goed dicht zijn en of de buitenzijde geen schade heeft. Daarnaast is het nodig om eens in de zoveel tijd een uitgebreidere controle uit te voeren. Hierbij controleer je onder andere het oliepeil en de bandenspanning. Controleer daarnaast of alle elektrische aansluitingen goed vastzitten en of alle deuren en de laadklep goed sluiten.

Jaarlijkse keuring

Zelf kun je al een hoop controleren aan je vrachtwagen, maar je moet ook elk jaar een APK keuring laten uitvoeren. Hierbij wordt je vrachtwagen onder andere gecontroleerd op verkeersveiligheid. De controleurs checken bijvoorbeeld de remmen, de schokdempers, het stuur en de carrosserie. Ook wordt er gekeken naar de uitstoot van uitlaatgassen en de registratie wordt gecontroleerd. Na de keuring en eventuele reparatie weet je zeker dat je weer veilig de weg op kunt.

De reparatie

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er iets kapot gaat aan je vrachtwagen. Misschien heb je per ongeluk schade gereden of misschien is je vrachtwagen toe aan een opknapbeurt. Wat het ook is, zodra er iets kapot is moet je dit zo snel mogelijk laten repareren. Heb je bijvoorbeeld schade opgelopen aan je carrosserie? Door bij de reparatie van carrosserie meteen de hele truckbak te laten controleren wordt de levensduur van de carrosserie verlengt. Door meteen alles te laten controleren en repareren zul je in de toekomst geld besparen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden