Leaseleed

Internationaal verzenden met je webshop – enkele tips

Geplaatst op

In de loop der jaren is het opstarten van je eigen bedrijfje met een webshop steeds eenvoudiger geworden. Wil je bijvoorbeeld een eigen kledingmerk starten? Het kan al zo eenvoudig zijn als shirts en truien te bestellen en deze zelf bedrukken met je eigen design. Bouw daarnaast een webshop met een van de vele tools die online beschikbaar zijn en je kunt beginnen! Als dit een beetje loopt is de volgende stap natuurlijk internationaal gaan. Een internationale markt aanspreken door middel van marketing is ook vrij eenvoudig tegenwoordig, maar de verzending van pakketten kan lastiger zijn. Waar moet je op letten? We hebben enkele tips op een rijtje gezet.

Regels en kosten per land

Het verzenden van pakketten naar het buitenland is niet overal ter wereld even voordelig. In de Europese Unie kunnen we natuurlijk producten verzenden en ontvangen zonder extra belasting of invoerrechten te betalen. Maar bij non-EU landen is dat niet het geval. Bekijk per land waar vraag naar je product is of het voordelig is om producten individueel te verzenden. Zo kan het zijn de kosten van invoeren net zo hoog zijn als de waarde van het product. Dit maakt het voor consumenten daar niet interessant om direct  bij jou te bestellen.

Vergelijk verzendopties

Je hebt tegenwoordig een groot aantal vervoerders die internationale verzendingen verrichten. Let goed op waar je de gunstigste tarieven kan ontvangen. Het is vaak de moeite waard om een vervoerder als ParcelParcel in te schakelen bij regelmatige verzendingen. Zij verzorgen dan de verzendingen en zoeken uit wat de gunstige optie is voor een pakket versturen naar het buitenland.

Omarm de voordelen van shipping automation software

Betrouwbare verzending is van groot belang voor de internationale (online) reputatie van je webshop. Fouten die ontstaan doordat er verkeerde adressen worden opgegeven aan koeriers leiden tot vertragingen, extra kosten en slechte ervaringen voor je consumenten.  Met shipping automation software voorkom je zulke problemen. Als je producten verkoopt via grote platformen als eBay kun je vaak gebruik maken van hun software om te zorgen dat de verzending goed gaat. Daarnaast kun je met dergelijke software de klanten een accuraat  kostenplaatje geven voordat ze bestellen.

Onderwaardeer nooit de waarde van je producten bij verzending

Het is misschien aantrekkelijk om je producten bij de douane een lagere waarde mee te geven dan je er daadwerkelijk aan verdient, om zo kosten te besparen voor jou of de consument. Dit is echter sterk af te raden omdat de douane terug kan slaan met boetes, het confisqueren van producten en zelfs een verbod op het internationaal uitvoeren van producten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden