Leaseleed

Hoe Toyota en Motorola een efficiënte managementfilosofie creëerden

Geplaatst op

Autofabrikanten moeten zo efficiënt mogelijk auto’s uit de fabriek kunnen rollen. Aan Ford hebben we de assemblagelijn te danken waardoor massaproductie een feit werd. Andere autofabrikanten volgden maar bleven natuurlijk niet stilstaan. Automerken zijn continue aan het strijden tegen elkaar om niet alleen de beste auto’s te produceren maar deze ook zo snel mogelijk en voor de minste kosten aan de man te brengen. Om het productieproces te verbeteren creëerde Taichi Ohno een model om verspillingen te voorkomen, dit model is in het westen overgenomen en is bekend onder de naam Lean. Verspillingen tegengaan wil in principe zeggen dat activiteiten die geen waarde toevoegen compleet geschrapt worden.

Door verspillingen weg te nemen kon Toyota kosten reduceren en kwaliteit optimaliseren. Six Sigma is een managementmethode die door Motorola is ontwikkeld. De filosofie van deze methode is dat als een goed eindproduct wilt leveren, dan zullen alle deelproducten van het productieproces van goede kwaliteit moeten zijn. Deze methode rust veel op het analyseren van data omdat deze een graadmeter van succes zijn. Zo wordt gekeken om processen zo stabiel en voorspelbaar mogelijk te maken. Voor Six Sigma is het belangrijk dat de hele organisatie toewijding toont, van hoog tot laag. Door beide methoden samen te voegen is de lean Six Sigma black belt cursus ontstaan. 

Voor wie is een lean Six Sigma black belt cursus bedoelt?

Een lean Six Sigma black belt cursus is precies wat projectmanagers of eindverantwoordelijken nodig hebben om bedrijfsprocessen te optimaliseren en zo het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Als je deze cursus doet kun je al gauw procesmatig probleem oplossen, kostenbesparingen realiseren en je bedrijf efficiënter doen laten werken.           

Het verbeteren van bedrijfsprocessen

De lean Six Sigma black belt method is ideaal voor bedrijven in de autobranche. Voor autohandelaren zorgt deze methode voor het reduceren van voorraadkosten en het verhogen van de klantwaarde door gezamenlijk en structureel de klantprocessen te verbeteren en vereenvoudigen. Voor garages is het een perfecte manier om verbetering van de doorlooptijd te realiseren en efficiënter te werk te gaan. Geef deze cursus een kans als je vindt dat jouw bedrijf of organisatie het verdient om het productieproces onder handen te nemen en betere resultaten te boeken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden