Leaseleed

Hoe kun je goed en veilig werken in de logistiek?

Geplaatst op

Veilig werken in de logistiek is het doel waar iedere ondernemer zich voor zou moeten inzetten. Het is een belangrijk aspect van logistiek. Of je nu in de autowereld werkt of meer jezelf richt op het vervoer van stenen, alles moet gaan op basis van gestelde regels. De overheid heeft deze vastgesteld. Deze blog geeft je praktische tips.

Opleiding volgen

Ondernemer doe je er goed aan om een opleiding te eisen van je werknemers. Zo kun je voor jezelf veilig stellen dat je werknemers aan het werk hebt die van de hoed en de rand weten. Een diploma is een bewijs dat je een bepaalde lesstof gehaald hebt en praktische ervaring opgedaan hebt in een educatieve setting, dit hangt natuurlijk wel van de soort opleiding af. Maar meestal zit er wel een stage vast aan een beroepsopleiding. Dus kunnen we er wel van uitgaan dat zowel theoretische als praktische ervaring wordt opgedaan binnen een opleiding. Werk je personeel met heftrucks? Dan kun je een heftruck opleiding eisen van je werknemers die met de heftruck werken.

Regelgeving 

Bedrijven moeten de regelgeving die de wetgever heeft vastgesteld volgen, maar dan moeten ze natuurlijk wel weten hoe en wat. Een opleiding op dit terrein is een grote aanvulling voor de bedrijfsvoering, omdat zo de veiligheid binnen je bedrijf gegarandeerd kan worden. Laat dit punt dus niet liggen, maar ga er secuur mee om. 

Conclusie 

Als werkgever doe je er goed aan om die werknemers verschillende opleidingen te laten volgen die gaan over veiligheid en het gebruik van machinale hulpmiddelen. Investering op dit vlak is van overheidswege sommige gevallen verplicht. Laat jezelf inspireren door de experts zodat je weet wat je moet doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden