Leaseleed

Het niet nakomen van een overeenkomst, wat kan ik doen?

Geplaatst op

Een overeenkomst wordt gesloten tussen twee partijen. In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt over wat deze twee partijen voor elkaar gaan betekenen. Meestal levert de ene partij een dienst of product in ruil voor geld. Ondernemers die handelen met elkaar sluiten daarom regelmatig overeenkomsten met elkaar. Zodra je een product inkoopt bij een bepaalde partij ga jij een overeenkomst aan met de verkoper. Jij verwacht dat je producten op tijd geleverd worden op de plek waar jij dat wilt en daartegenover verwacht de verkoper dat de betaling op tijd betaald wordt. Maar wat gebeurt er nou als een partij zich niet aan de afspraken houdt?

Houdt je aan je overeenkomst

Het is verplicht om je aan de afspraak te houden bij een overeenkomst. Maar door allerlei redenen kan het zijn dat een afspraak niet nagekomen wordt. Dit kan zijn dat er niet betaald wordt, verkeerde producten worden geleverd of deze worden te laat geleverd, slechte kwaliteit van de producten. Dit zijn allerlei vormen waaruit blijkt dat een partij zich niet aan de afspraak houdt. Zodra dit niet goed uitpakt voor een bepaalde partij kan er om schadevergoeding gevraagd worden of het is mogelijk om de overeenkomst te ontbinden. Zodra er een verband is tussen de niet nagekomen afspraak en schade die is verricht door deze handeling kan er recht zijn op schadevergoeding. Het kan zo zijn dat producten niet op tijd geleverd worden, waarbij het bedrijf verlies loopt. Vaak is het onduidelijk wat wel en wat niet onder schadevergoeding valt.

Schakel een advocaat in

Een schadevergoeding advocaat kan je hierbij helpen. Vind uw advocaat al gemakkelijk op basis van reviews en persoonlijke pitches. Op deze manier kan je goed een advocaat vergelijken en heb je zelf de keuze over welke advocaat jij het best bij de situatie vindt passen. Het inschakelen van een advocaat kan je helpen bij het proces om schadevergoeding te krijgen vanuit de andere partij.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden