Leaseleed

Het effect van automatisering op de werkvloer

Geplaatst op

De e-markt is wereldwijd met grote snelheid aan het groeien. Mensen over de hele wereld kopen steeds meer online. Dit resulteert in meer producties van diverse producten. Van auto’s tot kledingstukken. Het is de vraag of we dit allemaal kunnen opvangen. Het antwoord is ja. Zo worden bewerkingsmachines tijdens het productieproces geautomatiseerd en worden magazijnen gesorteerd door steeds meer AI technologie. We nemen je mee in een vlucht rondom de laatste ontwikkelingen en veranderingen op de werkvloer.

Investeren in automatisering

Om de ontzettend snelle stijging van online shoppen aan te kunnen wordt er flink geïnvesteerd in magazijntechnologie. Met name in robots die slim zijn om processen automatisch op te pakken. Zo worden grote onderdelen in het productieproces tot de bezorging geautomatiseerd. Denk hierbij aan de volgende processen:

  • Bewerken
  • Sorteren
  • Verzenden
  • Bezorgen

Van het maken van specifieke onderdelen tijdens de productiefase tot het bezorgen van een pakketje door een drone. Deze processen kunnen heel zorgvuldig geprogrammeerd en geautomatiseerd worden.

Hoe gaan slimme robots in zijn werking?

De term voor geautomatiseerde robots wordt ook wel Robotica genoemd. Het is een onderdeel van de wetenschap en techniek die zich dagelijks bezighoudt met de bouw, ontwerpen en bediening van robots. Deze robots zijn sneller en efficiënter dan mensen. Zo kunnen herhaalbare taken op een constante manier uitgevoerd worden. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden in onveilige werkomstandigheden. Het grootste doel bij de bouw van deze robots is dat deze met minimale menselijke ingreep zelfstandig operationeel zijn. Op deze manier kunnen productieprocessen flink opgeschaald worden om aan de vraag naar producten te voldoen.

Effect op het personeel

De werktaken van personeel veranderd door de automatisering met de dag. Met robottechnologie worden mensen ontlast van herhaalbare en saai georiënteerde processen. Dit zorgt voor een hele kleine foutmarge en uiteindelijk een efficiënter productieproces. Daarnaast kunnen machines 24/7 draaien. De taken die overblijven voor de mens veranderen dus. Zo kunnen mensen zich focussen op klantenservice, onderhoud en het maken van analyses. In feite halen we de mens weg van de machine en kan er daardoor veel meer maatwerk uitgevoerd worden. Het personeel kan nu ook in een werkvriendelijkere omgeving aan de slag en dit is ook in veel gevallen ten goede van de gezond- en veiligheid.

Gerelateerde berichten

Voorzie je laadpaal van energie met Delta

Laadpalen zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, vooral voor eigenaren van elektrische voertuigen. Bij Delta begrijpen we...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden