Leaseleed

Financieel leed van ZZP’ers is te voorkomen met solide administratie

Geplaatst op

We zien in 2018 nog steeds te veel ZZP’ers failliet gaan als gevolg laissez faire omgang met administratie. Allemaal net wat te achteloos en zorgeloos. Men doet het minimale om te voldoen aan de eisen van De Belastingdienst, maar men verkrijgt verder niet veel inzicht in het reilen en zijlen van de eigen onderneming. Een vinger aan de pols van je eigen business is key voor de duurzaamheid en voortbestaan van jouw zaak. Er zijn vandaag de dag vele oplossingen die je kunt inzetten, en vandaag gaan we er een handvol bespreken.

Allereerst, ben je een ondernemer die misschien valt onder de kleine ondernemersregeling? Meer een hobby bedrijf achtig iets? Dan kan boekhouden met Excel voldoen. Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel toegang tot een PC of laptop met daarop Microsoft Office. Excel spreadsheets zijn enorm veelzijdig en kunnen ook prima dienen om de administratie bij te houden.

Tip: kosteloze Excel boekhoud templates voor ZZP

Wat ook fijn is aan de bekendheid van Excel is dat mensen voor zo een systeem templates of sjablonen gaan ontwikkelen. Zo vonden wij een uitstekende template van Elma de Bruijn van ZelfBoekhouden.org, die je kosteloos kunt downloaden via haar website, zie bovenstaande hyperlink. Dan heb je in ieder geval al een mooie basis. Is ook wat overweldigend om helemaal vanaf nul te beginnen met Excel, maar dankzij Elma, heb je in ieder geval een goed begin, en een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

Helaas is de template niet van toepassing voor particulieren, verenigingen en stichtingen. Ben je een van deze drie, dan zul je toch moeten verdiepen in een professioneel toegewijd administratie programma of misschien een boekhouder in je organisatie moeten halen.

Beste getest: e-boekhouden en acumulus boekhoud software

E-boekhouden heeft bijv. een speciaal pakket voor verenigingen. Ben je een vereniging dan zou onze aanbeveling dus uitgaan naar e-boekhouden om de administratie te regelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden