Leaseleed

Essentiële onderhoudstips voor leaseauto’s: Zo houd je je lease in topconditie

Geplaatst op

Leaseauto’s zijn ideaal wanneer je niet het geld hebt om in één keer uit te geven aan een auto, of wanneer je maar voor korte termijn een auto nodig hebt. Net zoals wanneer je wel zelf een auto koopt, is het belangrijk om leaseauto’s goed te onderhouden, om er zo lang mogelijk profijt van te hebben. Bovendien hebben leaseauto’s als voordeel dat het onderhoud vaak gedekt wordt door het leasecontract. In deze blog hebben we daarom een aantal essentiële onderhoudstips op een rijtje gezet die ervoor te zorgen dat je leaseauto in topconditie blijft gedurende de gehele leaseperiode

1. Vloeistoffen controleren

Leer jezelf een strikte routine aan voor het controleren van essentiële vloeistoffen, waaronder de motorolie, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en remvloeistof. Zorg er bijvoorbeeld voor dat deze altijd op het juiste niveau zijn, en vul ze indien nodig aan. Deze vloeistoffen zijn namelijk essentieel voor een soepele werking van de auto. Op welk niveau ze moeten zijn kan je vaak terugvinden in de auto handleiding.

2. Olie- en luchtfilters vervangen

Door regelmatig olie- en luchtfilters te vervangen, houd je je motor in optimale conditie. Schone filters verbeteren namelijk de brandstofefficiëntie en verminderen de belasting van de motor. Dit kan bijdragen aan een soepelere werking en dus aan een langere levensduur van de auto.

3. Bandeninspectie

De banden van een auto dragen natuurlijk significant bij aan een prettige rij ervaring. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning en zorg ervoor dat deze overeenkomt met de aanbevelingen van de fabrikant. Daarnaast hebben veel fabrikanten een aanbevolen schema, voor het roteren van de banden. Om gelijkmatige slijtage te bevorderen, en zo de levensduur van de banden, wordt het aangeraden om dit schema goed op te volgen.

4. Verlichtingssystemen

Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers, is goede verlichting cruciaal. Controleer daarom regelmatig alle externe verlichting, zoals de koplampen, knipperlichten en remlichten, en vervang eventuele defecte lampen onmiddellijk. Vergeet daarnaast ook niet om rekening te houden met de verlichting binnenin de auto, want ook deze draagt bij aan de veiligheid op de weg.

5. Elektronisch onderhoud

Moderne auto’s bevatten veel elektronische systemen, waarvoor regelmatig nieuwe updates beschikbaar komen. Zorg ervoor dat je deze nieuwe updates in de gaten houdt en zo snel mogelijk installeert. Dit verbetert niet alleen de prestaties van de auto, maar kan ook mogelijke problemen met elektronische systemen voorkomen.

6. Interieurverzorging

Het is niet alleen belangrijk om de verschillende onderdelen van je auto te onderhouden, maar ook het interieur speelt een rol. Vooral bij een leaseauto is het belangrijk om het interieur goed schoon te houden, aangezien je het voertuig na een tijdje weer terug moet inleveren, vaak net zoals in de staat als dat je hem ontvangen hebt. Stofzuig regelmatig het interieur, reinig bekleding indien nodig en zorg voor de juiste bescherming tegen de elementen. Als je dit goed onderhoud, voorkom je dat je aan het einde opeens lang bezig bent met het verwijderen van hardnekkige oude vlekken.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorg je niet alleen voor een soepel rijdende leaseauto, maar ook voor het behoud van zijn waarde gedurende de gehele leaseperiode. Een goed onderhouden auto is niet alleen prettiger om in te rijden, maar kan ook onverwachte reparatiekosten helpen voorkomen. Mocht je om welke reden dan ook een auto onderdeel moeten vervangen, kies er dan voor om deze zelf online te bestellen. Dit kan je namelijk flink wat geld besparen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het ruime assortiment aan auto-onderdelen van Bogijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden