Leaseleed

Een overzicht van veel voorkomende rechtsvormen

Geplaatst op

Het vinden van de juiste advocaat voor een juridisch geschil kan tijdrovend zijn. Er bestaan diverse rechtsvormen met elk hun eigen soort advocaten. Maar welke advocaat heeft u nodig bij uw juridische kwestie? In dit artikel wordt een aantal rechtsvormen beschreven waar particulieren en ondernemers vaak mee te maken krijgen.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht zijn de rechten en plichten die werkgevers en werknemers hebben. Voor een rechtelijk geschil op de werkvloer heeft u een advocaat arbeidsrecht nodig. Denk aan zaken als ontslag, transitievergoeding en concurrentiebeding.

Bestuursrecht

Voor de aanvraag van een vergunning om te mogen bouwen of verbouwen heeft u te maken met het bestuursrecht. Een bestuursorgaan beslist op basis van regelgeving of u recht heeft op deze vergunning. Als u het als ondernemer of particulier niet eens bent met de beslissing van het bestuursorgaan kun ervoor kiezen om een advocaat bestuursrecht in te schakelen en het besluit aan te vechten.

Bouwrecht

Naast vergunningen hebben aannemers en particulieren bij het bouwen van een huis ook te maken met andere juridische kwesties. Een advocaat bouwrecht helpt u hierbij. Denk aan de aannemings- en bouwovereenkomst en schade aan uw woning.

Contractenrecht

Een contract is vaak een enorm papierwerk met ingewikkelde afspraken en clausules. Een advocaat contractrecht helpt u bij het opstellen of controleren van een contract. Ook bij het niet navolgen van een contract komt deze advocaat te pas. In dit geval is er sprake van wanprestatie of verzuim en kan er bijvoorbeeld een schadevergoeding geëist worden.

Ondernemingsrecht

Onder ondernemingsrecht vallen alle rechten en plichten die u als onderneming heeft. Een advocaat ondernemingsrecht kan u helpen en adviseren bij fusies, geschillen, juridische kwesties en aansprakelijkheidskwesties binnen en buiten uw onderneming.

Omnius heeft gespecialiseerde advocaten in dienst voor particulieren en ondernemers om u te helpen met diverse soorten rechtsvormen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden