Leaseleed

Een deurwaarder inschakelen bij wanbetaling

Geplaatst op

Veel bedrijven kampen met het groot probleem dat klanten een verschuldigd bedrag niet betalen. Op deze manier kan er zelfs een financieel probleem ontstaan voor de ondernemers. Gelukkig zijn er wel opties waarmee je ervoor kan zorgen dat klanten alsnog gaan betalen. Het slimste is om het incassotraject uit te besteden waardoor je zelf niet met  de problemen komt te zitten. Er zijn meestal twee opties die gekozen worden: het incassobureau of de deurwaarder. We gaan even kijken wat het slimste is om te doen wanneer een klant niet wil betalen.

Deurwaarder inschakelen: goed idee? 

Een deurwaarder of een incassobureau inschakelen? Het is een vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. Wanneer je niet in de juridische branche werkzaam bent kan het best wel lastig zijn om te weten welke expert nou in de arm moet nemen om te zorgen dat het verschuldigde bedrag alsnog aan jou betaald wordt. In de regel is het zo, dat een deurwaarder in een juridisch proces documenten mag overhandigen aan de rechtbank. Een incassobureau mag dit niet en werkt dan ook in het buiten juridische proces. De laatste partij kan brieven sturen om de klant van jou aan te maanden toch te betalen. Een deurwaarder kan dit ook doen, maar deze heeft veel meer bevoegdheden. 

Bevoegdheden deurwaarder 

Als het goed is wordt er gewoon eerst een rustige brief gestuurd naar de klant die moet betalen en daarin leg je uit wat precies er van hem verwacht wordt. Na enkele brieven wordt het tijd voor een vervolgactie. Wij raden je aan om te gaan voor een deurwaarder, deze instantie kan dagvaardingen uitbrengen, akten opmaken, vonnissen executeren en beslagleggingen doen op rekeningen en huizen. De deurwaarder wordt benoemd door de Kroon (de regering en de verantwoordelijke minister) en is dus een openbaar ambtenaar. Door deze status heeft hij inzicht in overheidsregisters, denk daarbij aan het GBA, de RDW en het UWV. 

Al met al is de deurwaarder een goede partij om in te zetten wanneer er hoognodig verandering moet komen in het wanbetalingsgedrag van een klant van je.

Gerelateerde berichten

Voorzie je laadpaal van energie met Delta

Laadpalen zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, vooral voor eigenaren van elektrische voertuigen. Bij Delta begrijpen we...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden