Leaseleed

Een auto van de zaak?

Geplaatst op

Leaseauto’s zijn simpelweg niet meer weg te denken in het verkeer. Leaseauto’s brengen veel voordelen met zich mee. Je beschikt over betrouwbaar vervoer e je kan aan je verplichtingen voldoen. Vaak hoef je je ook minder zorgen te maken over een auto verzekeren

. De concurrentie is erg groot tussen de verschillende partijen, dus daar kan genoeg voordeel uit gehaald worden. Is een leaseauto iets voor jou?

Hoeveel heb je beschikbaar?

Een leaseauto is in feite een soort huurauto. Er zijn maandelijkse kosten aan verbonden. Het is wel goed om te bedenken hoeveel je hier aan kunt besteden. Het contract zal namelijk voor een vooraf overeengekomen periode ondertekend moeten worden. Je bent verplicht om hier aan te voldoen. Pak dus eerst het huishoudboekje er even bij om zeker te weten dat je de juiste beslissing maakt. De kosten zijn gelukkig erg gemakkelijk te berekenen voor een leaseauto, dat is wel zo prettig!

Tweedehands lease?

Leaseprijzen worden berekend aan de hand van nieuwprijzen van de auto’s. De restwaarde en het onderhoud komen er ook bij kijken. Als je goedkoop wil leasen, kun je beter voor een tweedehands lease kiezen. De meeste auto’s verliezen hun waarde namelijk binnen de eerste 3 jaar en een jonge tweedehands auto kan nog steeds geen hele onderhoudskosten hebben. De leaseprijs van een tweedehands auto kan daarom erg gunstig uitpakken voor de portemonnee. Doorgaans is een auto van ongeveer 3 jaar oud immers niet direct van een nieuwe auto te onderscheiden. Oke, enkel de “net uit de garage” geur zal ontbreken.

Leaseauto over kunnen kopen?

Het is ook mogelijk om de leaseauto uiteindelijk over te kopen. De grootste overweging is natuurlijk dat de auto niet jouw eigendom wordt en je aan het eind van de rit (letterlijk) zonder vervoer komt te zitten als het contract is afgelopen. Bij financial lease kan de maandelijkse betaling ook als aanbetaling voor de auto kunnen gelden. Het restend bedrag wordt na afloopt betaald. Je kunt alvorens al geld apart zetten. Natuurlijk zul je dan je autoverzekering ook goed op orde moeten hebben. Daar zou je dan opnieuw naar kunnen kijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden