Leaseleed

Dit moet je weten over het importeren van een auto

Geplaatst op

Een auto kopen vergt een hoop tijd. Je moet voor jezelf bepalen welke functies jij op je auto wilt en vervolgens moet je een auto zoeken die je mooi vindt. Daarnaast moet de auto natuurlijk ook binnen je budget vallen. Door je zoektocht niet te beperken tot auto’s in Nederland, maar ook te kijken naar auto’s in het buitenland zijn er meer mogelijkheden. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten als je van plan bent om een auto te importeren. Wij hebben deze voor je op een rij gezet.

Houd rekening met extra kosten

Auto’s uit het buitenland kunnen goedkoper zijn dan auto’s in Nederland. Hou er echter wel rekening mee dat er bij het importeren van een auto extra kosten komen kijken. Importeer je een auto vanuit een land van buiten de EU, dan moet je nog importkosten betalen. Daarnaast moet je altijd BPM-aangifte doen. Je moet namelijk belasting betalen over de geïmporteerde auto. Tenslotte zijn er ook extra kosten omdat je de auto moet laten keuren en je moet een Nederlands kentekenplaat aanschaffen.

Let op valkuilen

Als je een auto importeert is het belangrijk dat je let op de valkuilen. De auto kan in werkelijkheid minder mooi zijn dan deze in de advertentie leek en misschien is de auto wel een stuk ouder of heeft hij meer kilometers op de teller dan je in eerste instantie dacht. Het is daarom verstandig om de auto eerst te bekijken voor je hem koopt. Dit neemt echter wel extra kosten met zich mee. Bedenk daarnaast van tevoren goed hoe je de auto in Nederland krijgt. Kun je hem zelf ophalen of moet dit op een andere manier?

Wees niet bang om hulp te vragen

Bij het importeren van een auto komt een hoop kijken. Er zijn een hoop regels en er moet veel geregeld worden. Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het importeren van auto’s. Deze bedrijven kun je om hulp vragen bij het kopen van jouw auto. Je moet deze bedrijven uiteraard wel betalen, wat zorgt voor extra kosten. Met deze hulp weet je echter wel zeker dat alles goed verloopt en dat je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden