Leaseleed

De voor- en nadelen van de verschillende soorten autoreclame

Geplaatst op

Autoreclame is zeer effectief. Of je nu in de file wacht, geparkeerd staat of op de snelweg rijdt, overal zien mensen jouw auto en de reclame die erop geplakt zit. Jouw bedrijf geniet binnen de kortste keren van meer bekendheid! Je kunt je auto op verschillende wijze van autoreclame voorzien, namelijk door het:

  1. Te bestickeren
  2. Te wrappen
  3. Te voorzien van magneetplaten

Wij vertellen je graag meer over deze drie methodes en hun voor- en nadelen.

Bestickeren

Autobestickering is de populairste methode om een auto te voorzien van reclame. Met behulp van stickers wordt een logo, belettering of een afbeelding naar wens aangebracht op de wagen.

De voordelen

Bestickeren van auto’s is relatief goedkoop. Bovendien blijft het lang zitten, mits je voor een goed folie kiest dat een conserverende werking heeft. Denk daarbij aan Avery of 3M.

De nadelen

Als je bestickering van slechte kwaliteit koopt, zal het niet lang meegaan. De stickers kunnen loslaten wanneer je bijvoorbeeld door de wasstraat gaat. Hoewel stickers vrij groot kunnen zijn, is bestickeren niet de juiste methode wanneer je je hele auto wilt beplakken. Wrappen is dan een betere optie.

Wrappen

Wanneer je de auto wrapt, ook wel carwrapping genoemd, wordt de hele wagen in folie gewikkeld. Hierdoor is de hele auto als het ware je canvas en zijn de mogelijkheden qua reclame vrijwel oneindig.

De voordelen

Wanneer je je auto wrapt, kun je reclame over de gehele auto toevoegen. Wrappen heeft een mooi effect en het folie gaat ontzettend lang mee.

De nadelen

Wrappen is duur; een stuk duurder dan bestickeren. Ook kan het resultaat overweldigend zijn. Wanneer je ervoor kiest om je auto te wrappen, is het belangrijk om het meer-is-minder-principe in gedachte te houden.

Magneetplaten

Met behulp van magneetplaten kun je je auto tijdelijk van autoreclame voorzien. Dankzij een magnetische laag blijven de platen aan je auto vastzitten.

De voordelen

Magneetplaten zijn eenvoudig te plaatsen en te verwijderen. Als je je auto slechts tijdelijk van reclame wilt voorzien, is dit de beste optie.

De nadelen

Je kunt magneetplaten beter niet langer dan een week op je auto laten zitten. Ze kunnen namelijk de lak beschadigen en zelfs voor roest zorgen wanneer je ze niet tijdig verwijdert.

Welke methode voor autoreclame past bij jou?

Autoreclame is en blijft een geweldige manier van reclame maken. Zowel bestickeren, wrappen als het plaatsen van magneetplaten heeft zo zijn plus- en minpunten. Kies de methode die je het meest aanspreekt en je zult er veel voordeel van trekken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden