Leaseleed

De ideale bureau hoogte

Geplaatst op

Om nek- en rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat het werkblad van je bureau op de juiste hoogte is ingesteld. Alleen zo is het mogelijk om een correcte zithouding aan te nemen die goed is voor je lichaam. Stel je bureau hoogte in 3 stappen in en je voorkomt met een ergonomische werkhouding klachten op de lange termijn. e ideale bureau hoogte in 3 stappen.

Stap 1: de ideale hoogte van je bureaustoel

De basis voor de ideale bureau hoogte is de ideale hoogte van je bureaustoel. Hierbij is het belangrijk om een correcte en ergonomische zithouding aan te nemen. Het is belangrijk om je bureaustoel zo in te stellen, dat je bovenbenen en onderbenen een hoek van 90 graden hebben als je schoenen plat op de grond staan. Daarnaast is het belangrijk om met je rug recht tegen de achterkant van je stoel te zitten, zodat je rug maximale ondersteuning krijgt van je bureaustoel.

Stap 2: de hoogte van je bureau

De lengte van je bovenarmen bepaalt de hoogte van je bureau. Om de ideale hoogte in te stellen, is het belangrijk om je arm los te laten hangen en vervolgens je sleutelbeen aan te raken. Stel je bureaublad vervolgens zo in dat je met je elleboog echt net op het werkblad van je bureau rust.

Stap 3: de hoogte van je armleuningen

Na de ideale hoogte van je bureau en bureaustoel is het ook nog aan te raden om de hoogte van je armleuningen in te stellen. Dit is wat eenvoudiger, aangezien deze hoogte even hoog is als de hoogte van je bureaublad. Mochten je armen toch nog niet helemaal fijn op de leuningen rusten, dan kun je er altijd voor kiezen om de armleuningen iets hoger of iets lager in te stellen. Nu je de ideale zithoogte en bureau hoogte hebt gevonden, stel je de armleuningen in. Deze zijn idealiter even hoog als je bureaublad.

Een zit sta bureau

Helemaal perfect zijn de steeds populair wordende zit sta bureaus. De voordelen van staand werken is dat je meer calorieën verbrand, je meer energie hebt, minder snel last krijgt van je rug en je productiever bent. Naast deze gezondheidsvoordelen zijn deze zit sta bureaus vaak met een handmatige bediening in te stellen, waardoor je niet hoeft te gaan sleutelen om de ideale hoogte van je bureau in te stellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden