Leaseleed

De geschiedenis van enveloppen – Van 2000 v.C. tot heden

Geplaatst op

Kun je je voorstellen dat je je maandelijkse mobiele telefoonrekening in de post krijgt zonder dat deze in een envelop wordt verzegeld? Enveloppen bestaan al eeuwenlang en zijn door de geschiedenis heen ontelbare malen veranderd. De geschiedenis van enveloppen begint met een beetje klei en veel werk.

Geschiedenis van enveloppen

Meer dan 4000 jaar geleden, ver voor de uitvinding van de papieren enveloppen, creëerden de Babyloniërs een envelop als een map van klei. Natte klei werd over de oorspronkelijke tabletboodschap gevouwen en verzegeld door de uiteinden tegen elkaar te drukken. Vervolgens werd het gebakken, waardoor het hard werd en de inhoud van het tablet veilig binnenin werd bewaard. Om de originele tabletboodschap te onthullen, moest men de klei-enveloppe breken.

Papieren enveloppen zijn geboren

Een paar honderd jaar vooruit naar de jaren 1800 toen we enveloppen zagen als een extra stuk papier dat om de brief gewikkeld zou worden en als een extra stuk papier zou worden opgeladen bij het versturen. Alleen de rijken konden zich deze tweede lading veroorloven, terwijl de meeste gewone mensen de brief eenvoudigweg in een envelop vouwden en verzegelden met een kleefmiddel. Het adres kon dan op de blanco achterkant van de brief worden geschreven. Pas in 1837, toen Rowland Hill “Post Office Reform” publiceerde, ontstonden er papieren enveloppen. Lokale bedrijven creëerden deze door het snijden en met de hand vouwen van een enveloppe sjabloon.

Edwin Hill

Dit was een keerpunt in de geschiedenis van de enveloppen. De vraag naar enveloppen groeide snel in Engeland na de aanvaarding van de universele portokosten. De enveloppenfabrikanten konden de vraag niet langer bijhouden door enveloppen met de hand te vouwen en te snijden. Edwin Hill wordt gecrediteerd voor het ontwerpen van de eerste vouwmachine voor enveloppen in 1840. Zijn werk zou van korte duur zijn nadat in 1951 een aantal andere machines voor het vouwen van enveloppen boven water kwamen. Deze machines waren voorzien van een vacuüm dat de enveloppen zou overbrengen en 240 enveloppen per uur kon produceren.

Dr. Russell L. Hawes

Voor het midden van de jaren 1850 moesten de machines voor het vouwen van enveloppen uit Europa worden ingevoerd. In Amerika werd de eerste succesvolle automatische vouwmachine voor enveloppen gecreëerd door Russell L. Hawes. Met zijn achtergrond in de geneeskunde, creëerde hij de machine om te werken met het menselijk lichaam en kinetica. Zijn machine kon 2.500 enveloppen per uur produceren.

George H. Reay

Met tientallen automatische vouwmachines voor enveloppen was er geen enkele machine die meer werd gebruikt dan de Reay machine. Deze machine was uiterst betrouwbaar en werd de standaardmachine voor de productie van enveloppen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden