Leaseleed

Beschermingsbewind

Geplaatst op

Beschermingsbewind nodig voor jezelf of voor iemand anders? RapportBI kan je hierbij helpen. Als je om een lichamelijke of geestelijke reden niet in staat bent om zelf voor je financiële situatie te zorgen, kan een bewindvoerder je hierbij helpen. Hij of zij neemt dan alles rondom het regelen van je financiën van je over.

Hoe werkt het?

Veel mensen denken dat inkomensbeheer en beschermingsbewind hetzelfde zijn. Dat is niet zo. Beschermingsbewind moet worden toegewezen door de kantonrechter. Het verzoek tot beschermingsbewind kan door de cliënt zelf of door een direct betrokkene worden aangevraagd. Vervolgens neemt een bewindvoerder contact op met de betreffende persoon, maar uiteindelijk moet de kantonrechter het beschermingsbewind toewijzen. De bewindvoerder mag dan ook pas officieel met zijn of haar werkzaamheden beginnen zodra de rechter uitspraak heeft gedaan.

Inkomen in beheer

Vanaf het moment dat de bewindvoerder van start gaat met het beheren van je inkomen, dragen zij zorg voor jouw inkomen. Dit betekent dat jij een afgesproken bedrag krijgt per week of maand, je zogenaamde leefgeld. Zij zorgen dat de huur of hypotheek betaald worden en dat alle andere vaste lasten afbetaald worden. Bovendien zorgen zij ook dat eventuele schulden afbetaald worden. Het doel van beschermingsbewind is dat eventuele schulden afbetaald worden en nieuwe schulden voorkomen worden.

Kosten van beschermingsbewind

De kosten voor beschermingsbewind liggen over het algemeen bij de cliënt zelf. Deze tarieven worden jaarlijks door de overheid vastgesteld. Ben je benieuwd wat RapportBI voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de bewindvoerders. Zij helpen je graag bij beschermingsbewind.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden