Leaseleed

Bescherm je product: laat je merknaam registreren

Geplaatst op

Een merknaam registreren is niet moeilijk. In deze blog gaan we je vertellen wat het voordeel van deze registratie is voor de bescherming van je merknaam. Lees snel verder om dit te ontdekken.

Wat is een mernaamregistratie?

In principe is het heel makkelijk om vast te stellen wat een merknaamregistratie is. We doen het even met een voorbeeld: The Coca-Cola Company heeft een merk frisdrank, we kennen natuurlijk allemaal Coca-Cola, maar ze hebben ook Sprite. Een merknaam hoeft dus niet samen te vallen met de bedrijfsnaam. Door deze merknaam te registreren is het mogelijk om eventuele concurrenten die met de naam van door zouden willen, voor het gerecht slepen. Ze mogen dit simpelweg niet doen. Zo is het mogelijk om het alleenrecht op het merk uit te oefenen. Op deze manier kan alleen Coca-Cola rendement halen uit het merk Sprite, zoals het ook hoort te zijn, aangezien zij degene zijn die het ontwikkeld hebben en op de markt gebracht.

Hoelang is het merknaamregistratie geldig?

In principe is de registratie van de merknaam 10 jaar geldig, daarna kun je de registratie verlengen. Hierin verschilt de merknaam registratie behoorlijk van het patent of octrooi, deze is laatste namelijk 20 jaar geldig. Bij het laatste gaat het ook om de beschrijving van technische kennis, dingen die een bedrijf gedaan heeft en vormgegeven in diverse producten. Denk bijvoorbeeld aan Samsung die hardware ontwikkelt voor een telefoon. Ook het patent kan na afloop van de termijn opnieuw voor dezelfde termijn verlengd worden. Een merknaam registratie kun je doen voor Nederland, de Benelux, Europa of de hele wereld.

Conclusie

Wanneer je als bedrijf zijnde het alleenrecht op het werk wilt en het product, dan moet je echt de naam registreren. Dit kun je doen voor een bepaald gebied. Hierbij kun je je afvragen of je daadwerkelijk producten in India wilt verkopen onder deze naam, misschien wil je je alleen op Nederland of op Europa richten. Een dergelijke registratie is voor 10 jaar geldig. Laat je informeren over dit proces. Wanneer je hulp nodig hebt, kijk dan eens op jumptrademarks.com. Ze geven je graag de nodige informatie.

Gerelateerde berichten

Voorzie je laadpaal van energie met Delta

Laadpalen zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, vooral voor eigenaren van elektrische voertuigen. Bij Delta begrijpen we...

Lees meer

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden