Leaseleed

Autoschade herstellen

Geplaatst op

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je rijdt tegen een paaltje, je ziet een stoeprand over het hoofd, er komt een steentje tegen je ruit of je krijgt een lekke band. Wanneer je schade aan je auto hebt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Je kunt naar de garage gaan voor autoschadeherstel, maar sommige dingen kun je ook zelf oplossen. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je de schade aan je auto het beste kunt herstellen.

Tegen een paaltje aangereden?

Ben je tegen een paaltje aangereden of heeft er een tak tegen je auto aangeschuurd en heb je nu een kras in je lak? Geen paniek! Er zijn meerdere dingen die je zelf kunt doen om krassen weg te halen. Bij een diepere kras kun je de kras inkleuren met een lakstift. Deze stift kun je vaak bij een autodealer kopen. Let er wel op dat je de juiste kleur gebruikt, anders zal de kras alsnog zichtbaar zijn. Als de kleur van de autolak nog zichtbaar is, is de kras minder diep en kun je ook krasvuller gebruiken. Hiermee vul je de kras en wordt deze bijna onzichtbaar.

Lekke band?

Als je onderweg een lekke band krijgt, kun je niet meer doorrijden. Je kunt dan de garage bellen, maar je kunt ook zelf de band vervangen. Er zijn veel uitgebreide stappenplannen te vinden, maar wij zullen het kort uitleggen. Als je de band van je auto gaat vervangen verwijder je eerst je wieldop. Vervolgens gebruik je een krik om je auto omhoog te krikken. Als de band de grond niet meer raakt kun je de band verwijderen en de reserveband er opzetten. Vervolgens laat je de auto weer rustig zakken en zet je de wieldop er weer op. Controleer vervolgens of alles goed vast zit, zodat je weer veilig verder kunt rijden.

Sterretje in de ruit?

Als je een sterretje in de ruit hebt is het wel belangrijk om naar de garage te gaan. Zij kunnen deze namelijk makkelijk wegwerken. Als je het sterretje laat zitten wordt deze steeds groter en ontstaat er steeds meer schade aan de ruit. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de gehele ruit uiteindelijk vervangen moet worden. Dit is natuurlijk een stuk duurder dan het wegwerken van een sterretje, je kunt er daarom het beste snel bij zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden